JOUKOLAN Z-ALISIA-AF-GP81 s. 17.8.2008
takakorkeus 144 cm
Z-Alisia kesäkuussa 2008
isä: Poker
emä: GlenMalcolm Z-Velvet ET-AF-GP84
emänisä: Conn
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
09.11.2010 6482 - 4,34 - 3,63 S (Reality)
11.10.2011 8706 - 4,64 - 3,86 L (Burdette) Joukolan Z-Isolde
16.09.2012 8546 - 4,29 - 3,96 L (Viikin Record) Joukolan Z-Jillian
28.10.2013 8185 - 5,06 - 3,79 L (Simbad) Joukolan Z-Gillian
09.11.2014 8168 - 4,40 - 3,48 L (Prime) Joukolan Z-LaToya
31.10.2015 8659 - 4,49 - 3,46 L (Jumper) Joukolan Z-Marilou
08.02.2017 9003 - 4,63 - 3,31 S (Umbro)
Alisian eka poikiminen meni ihan mukavasti, mutta kyllä korpeaa, että vasikka olikin sonni. Realitystä ei ole vielä yhtään lehmävasikkaa ja nämä sonnipojat ovat sen verran mukavan oloisia, että lehmäsiä olisi jo syytä ruveta ilmaantumaan. Alisia on yhtä tasapainoisen näköinen kuin hiehonakin, sillä on jopa runkoa enemmän kuin yleensä kevyttekoisilla pokerilaisilla. Utare on napakasti kiinnittynyt ja korkealla, mutta turvotusta on vielä sen verran nyt kun poikimisesta on viikon verran, että keskisiteen arviointi pitää jättää tuonnemmaksi. Tässä on joka tapauksessa ensikko, josta odotetaan paljon. Luonne rauhallinen.

16.2.2011
Alisiasta ei ole saatu otettua kunnon kuvaa tänne kotisivuille, mutta kyllä sitä kehtaisi esitellä. Utareesta on muotoutunut hyvännäköinen ja keskisidekin löytyi. Maitomäärät voisivat sen sijaan olla hieman korkeammat, paras koelypsy on ollut 28,2 kg. Hyvää on se, että Alisia tuli kerrasta tiineeksi ja odotetaan poikivan seksatusta Burdettesta 6.10.2011.
25.3.2011
Viereisessä kuvassa Alisia helmikuussa 2011. Kuva ei tee oikeutta lehmälle, mutta parempaa ei ole vielä onnistuttu ottamaan. Helmikuinen luokitus-tulos oli oikein mukava GP81 ja korkeuttakin mitattiin ensikolle sopivat 144 cm.
31.12.2011
Ohoh, onpas pitkä aika kun Alisian kuulumisia on viimeksi kirjoitettu. Alisian ensimmäinen 305 pv ei ole kummoinen, mutta osasyynä varmaankin se, että siltä jouduttiin umpeuttamaan yksi neljännes kesken lypsykauden ja lisäksi lypsykausi jäi vajaaksi poikimisen aikaistuessa kuukaudella. Toinen poikiminen meni Alisialta hienosti ja saimme toivotun lehmävasikan! Alisia on lähtenyt mukavasti lypsämään ja toiveissa onkin parempi lypsykausi, ainakin alku näyttää lupaavalta, sillä joulukuun koelypsy oli mukava 39,1 kg. Valitettavasti samainen oikea etunen oli taas laitettava umpeen, sillä vedin on jotenkin hieman taaksepäin kääntynyt varsinkin kun sama ummessa ollut neljännes oli poikiessa muita pienempi. Ilmeisesti tuon vetimen asennon vuoksi lohko ei tyhjentynyt samaan tahtiin kuin muut, joten nähtiin helpoimmaksi umpeuttaa se heti alkulypsykaudesta. Sikäli harmillista, sillä Alisia olisi muuten ollut Talvinäyttelyyn lähtijöiden listalla, mutta tärkeintä on tietysti saada arki pelaamaan.
5.8.2012
Alisia on pysynyt terveenä ja lypsänyt selvästi paremmin kuin ekalla kaudella. Tuotosta on nyt koossa 276 pv:ltä 8256 kg, joten aika lähelle 9000 kg päästään. Alisia myös tiinehtyi kerrasta ja sen odotetaan poikivan 13.9.2012 Viikin Recordista.

Viereisessä kuvassa Z-Alisia kaksi kertaa poikineena kesäkuussa 2012.
19.1.2013
Z-Alisian kolmas poikiminen meni hyvin ja olimme tosi iloisia saadessamme siitä recordilaisen tyttären. On aikanaan mielenkiintoista nähdä miten kanadalainen rakenne ja suomalainen maitotuotos yhdistyvät. Ainakin vielä tässä vaiheessa pikkuinen Z-Jillian näyttää ihan "normaalilta" ayrshirelta, siis lupaavaa. Alisia on lypsellyt kohtuullisesti, koelypsyt ovat olleet 34,4 - 38,3 - 34,5 - 33,2 kg ja keskisolut vain 30. Lienee sanomattakin selvää, että tämä lehmä on edelleen (pysyvästi) 3-pyttyinen, sillä oikeasta etu-vetimestä ei tullut poikimisen jälkeen tippaakaan maitoa. Arvoitus on miksi neljännes on kuivunut toimimattomaksi, sillä mitään polkemaa tai tukosta siinä ei ole ollut, ainoastaan umpeutettuna pari kautta. Z-Alisia on kertaalleen siemennetty, mutta toistaiseksi ei tiineydestä ole varmuutta.

31.3.2013
Mutta nyt on Z-Alisia tiine ja odotetaan poikivan Simbadista 11.11.2013.

31.12.2013
Z-Alisian tiineydessä tapahtui jotain pientä häikkää, sillä se poiki yllättäen parisen viikkoa etuajassa ulkotarhaan. Syntynyt vasikka oli aivan keltaisen liman peitossa ja kooltaan melko pieni, joten aluksi näytti aika huonolta ja odotimme perään syntyväksi kaksosta, mutta yksi vasikka sieltä vain tuli. Pikkuneiti virkistyi nopeasti eikä tahtonut enää pysyä kottikärryissä kun sitä alettiin kuskata sisälle poikimakarsinaan. Sekä äiti että tytär toipuivat ihan priimakuntoon eikä tuo pikkuinen enää niin pieneltä näyttänytkään kun nousi jaloilleen. Nyt on sitten talossa eka simbadilainen, saapa nähdä mitä siitä tulee.

25.8.2014
Alisian lypsykausi on ollut samaa vaatimatonta tasoa kuin edellisetkin, mutta joku tässä lehmässä kiehtoo. Ehkä vaivattomuus ja miellyttävä luonne sekä taustalla oleva suku. Oman lisänsä tuo tietysti se, että Alisia on osoittanut osaavansa jättää hyviä tyttäriä, jos jotain voi päätellä ensimmäisestä lypsyssä olevasta jälkeläisestä Z-Isoldesta. Isoldehan pärjäsi todella hienosti Talvinäyttelyssä voittaen ensikkoluokan ja saamalla Honorable Mentionin palkinnon Champion-kehästä. Isolde on myös lypsänyt mainiosti heruen liki 34 kg. Nyt on Alisia taas yhdestä siemennyksestä tiine ja odotetaan poikivan Primesta 26.10.2014.

1.1.2015
Kylläpäs Joukolassa oltiin iloisia, kun Alisia teki viidennellä poikimisellaan komean tyttövasikan Primesta. Voi olla vaikea ymmärtää, miksi kaikki tykkäävät tästä lehmästä kuin hullu puurosta, vaikka mitään ihmeellisiä maitotuotoksia se ei ole koskaan lypsänyt. Asiaa voi olla vaikea selittää, mutta Alisiassa vaan on sitä jotakin. Vähäisin syy ei varmaankaan ole se, että sen ensimmäinen lypsyyn tullut tytär Z-Isolde on hyvin pitkälti sitä, mitä hyvältä lehmältä toivotaan. Toinen seikka on Alisian takana oleva suku, johon uskomme ja joka todennäköisesti antaa hyvät eväät periyttää hyviä ominaisuuksia tyttärille. Ja onhan tuo Alisia luonteeltaan ja rakenteeltaan myös niin käteensopiva että. Edelleen on mysteeri miksi toinen etuneljännes on surkastunut ja miksi toinenkin tuottaa selvästi vähemmän maitoa, mutta muuten utarekiinnitykset ovat todella hyvät ja lehmä tyylikäs. Voi kun nyt tämä kausi menisi maitotuotoksen puolesta vähän paremmin, se ei edes ole paljon vaadittu...

25.12.2015
No ei tuonut viides kausi maitomääriin kohennusta, mutta lypsykausi meni Alisialta terveenä ja kuten yleensä, vain yksi siemennys tarvittiin tiinehtymiseen, tällä kertaa pistettiin seksattua Jumperia lehmävasikan varmistamiseksi. Alisian poikikin onnellisten tähtien alla kuudennen vasikkansa ja tulihan sieltä se tilattu tyttö! Loput voisin copypastettaa edellisiltä kausilta, lehmä on terve ja toimessaan ekassa rivissä lypsyasemalla, mutta taitaa se 40 kg heruminen jäädä ikuiseksi haaveeksi, vaikka aika lähelle jo päästiin kun joulukuun alun mitassa tuli 39,5 kg. Alisia lypsää käytännössä vain takaneljänneksistään, joten siinä varmaan osasyy matalahkoon tuotokseen. Hienoa rakennetta Alisia tuntuu periyttävän ja onneksi vanhin (ja ainoa meillä lypsyssä oleva) tytär Isolde on näyttänyt, että kymppitonnin raja on tehty vain rikottavaksi ja jos nuoremmat kotona kasvavat tyttäret ovat aikanaan yhtä kivoja lehmiä kuin Isolde, on Alisia tehnyt hyvän elämäntyön. Emme tietysti väheksy kuutta poikimakertaakaan, ei siihen sentään joka lehmä pysty. Seitsemättäkään emme pane pahaksemme.
Z-Alisia 6 x poikineena, kuva otettu kevättalvella 2016.


30.5.2016
Pienimuotoinen työvoitto saavutettu, saatiin nimittäin lopultakin viidellä siemennyksellä Z-Alisia tiineeksi. Odotetaan poikivan
27.1.2017 VR Umbrosta.
13.3.2017
Niinpä vaan tuli se seitsemäskin poikiminen Alisialle, hienoa! Harmillisesti Alisialla hyvin käynnissä ollut lehmävasikkaputki katkesi Umbrolaiseen sonniin. Tällä kertaa Alisialle jäi jälkeiset, vaikka yleisesti ottaen tämä ongelma on karjassamme vähentynyt todella paljon. No, nyt on rouva kunnossa ja lypsää minkä lypsää, taitaa jäädä siihen normaaliin max 35 kg tasoon, mutta mitäpä tästä, Alisia pysyy silti toivottavasti karjassamme vielä pitkään ja tekee meille lisää tyttösiä. Nyt on nimittäin toinenkin tytär tullut lypsyyn, Primeläinen Joukolan Z-LaToya, jota ei voi moittia. Rakenne on utaretta myöten hieno, päivämaidot alkavat lähennellä jo 30 kg eikä luonteessa tai lypsynopeudessa ole moittimista. Näitä lisää, Alisia, me puolestamme koitamme hoitaa sinua, niin että pysyisit terveenä vielä pitkään!
2.5.2017
Vieressä Frank Robinsonin kuva Alisiasta heinäkuussa 2016, jolloin se oli 6 x poikinut. Alisialle kuuluu muuten hyvää, mutta jälkeisiä on jouduttu hoitamaan sen verran, että vielä ei olla päästy siementämään kertaakaan, huoh. Kyllä tästä nyt vielä peli pitää saada, sillä Alisia on intoutunut lypsämään paremmin kuin aikaisemmin ainakin siinä mielessä, että paras mitta 38,6 kg on lypsetty vasta viimeisimmässä koelypsyssä 24.4. Yleensä käyrä on ollut tässä vaiheessa jo laskusuunnassa. No, ehkä sillä on jotain tekemistä asian kanssa, että lehmä ei ole vielä tiine...
31.8.2017
Hyviä uutisia: Alisia on kuin onkin taas tiine, odotetaan poikivan 10.3.2018 Burdetesta!