JOUKOLAN ALTTO s. 17.3.2008
isä: Kellcrest Professor ET
emä: Raiku-AF-F62
emänisä: Saukon Joachim
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
25.07.2010 L (Poker) Marilie Harmony ET
Altto kantoi kanukkialkiota Marilie T-B Midrya x Poker ja eikös vaan pyöräyttänyt pitkäkinttuisen tyttelin Marilie Harmony ET:n.

Altto on melkoinen järkäle verrattuna matalaan emäänsä, korkeutta on varmasti liki 150 cm. Hyvästä rakenteesta ei tämän yksilön kohdalla voi puhua, ei myöskään miellyttävästä luonteesta... Altto ei todellakaan ole ollut mikään miellyttävä lypsylle opetettava johtuen sen arkuudesta. Pari kertaa se sai täydellisen hepulin potkuraudasta ja nykyisin lehmä lypsetäänkin kokonaan ilman rautaa ja tämä passaa sille paremmin. Konetta Altto sen sijaan ei ole pudottanut kai kertaakaan, joten eiköhän tämä tästä pikkuhiljaa kun lehmä vain saa olla rauhassa lypsyn ajan. Alton eka koelypsy oli 26,9 kg ja tästä on heruttu jo lähelle 30 kg. Maidon puolesta lehmä voisi jatkaa karjassamme, mutta jos luonnepuoli ei tuosta vakaannu, niin lähtö on lähellä. Tämä oli lupaus.

13.10.2010
Voin kertoa, että lupaus piti. Alton pelleily lypsyasemalla yltyi uudestaan ja alkoi olla hengenvaarallista puuhaa jopa sille itselleen eikä lypsylaitteistokaan tykännyt korkealta ja kovaa potkivista takajaloista. Oli pakko laittaa lehmä lahtiin ennen kuin se potkii jalkansa siihen kuntoon, ettei enää kelpaa kyytiin. Voi itku, että tällaisia yksilöitä tulee karjaan, kirpaisee aina laittaa nuori eläin teuraaksi. Utareen maavaran puolesta kyllä olisi pärjätty varmaan vuosia...