JOUKOLAN ENNILUTTI-AF-G75 s. 24.1.2009
takakorkeus 135 cm
Ennilutista ei toistaiseksi tämän parempaa kuvaa löydy. Tässä Yves luokittaa ensikoita ja Ennilutti näkyy kuvassa toisena oikealta.
isä: Peterslund
emä: Joukolan Rilliputti-AF-G70
emänisä: Kellcrest Nelson ET
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
18.01.2011 S (Ideostar) Kildare C.Ideo ET
31.1.2011
Myös Ennilutti sai kunnian toimia alkionkantajana, minkä tehtävän se hoitikin muuten ihan mallikkaasti paitsi että syntynyt vasikka oli sonnipoika. Alkio oli oli ensimmäisestä Kanadan osaomistuseläimestäm-me Birghdale Countess 90:stä ja Ideostarista, joten olisi ollut mukavaa saada siitä lehmäjälkeläinen. Countessista ei olekaan vielä yhtään vasikkaa syntynyt meille, mutta alkioita on kaiketi jokunen jäljellä, joten parempaa tuuria odotellaan jatkossa. Countess itse kuoli mystiseen virustautiin toisen poikimisensa jälkeen, joten siitä ei enempää alkioita ole tiedossa.

Ennilutti ei ole mikään kaunotar, mutta muuten miellyttävä ja rauhallinen perusammu. Kunhan utareesta turvotus vähenee, niin nähdään mitä Petteri on saanut siihen osastoon aikaiseksi. Runkorakenne ainakin meni reippaasti rötkötin suuntaan. No, ei nyt pahoiteta Ennilutin mieltä näillä kirjoituksilla, sillä luonteeltaan se on todella miellyttävä ja maitoakin taitaa tulla jo sellaiset 25 kg päivässä.

9.4.2011
Ennilutti on kehittynyt kaikin tavoin parempaan suuntaan nyt kun poikimisesta on jo jonkun verran aikaa. Rouva pistelee sellaisia tasaisia 30 kg:n päivätuotoksia ja ekat koelypsyt ovat olleet 31,1 ja 32,7 kg. Utare on hyvää käyttöeläintasoa, vetimet erinomaisesti sijoittuneet ja virtaukset ovat nopeat. Ennilutti ja Elliputti ovat olleet molemman jonkun aikaa myytävänä, mutta kauppoja ei ole syntynyt ja nyt alkaa tuntua siltä, että koska maitoa ja toimivia lehmiä tarvitaan itsekin, niin nämä kannattaa pitää ja miettiä tilanahtausongelman ratkaisemista jollain toisella tavalla. Ennilutti on kertaalleen siemennetty, mutta lopputulos on vielä arvoitus.

Myytiin eloon kesäkuussa 2011.