JOUKOLAN FAIRY-AF-G72 s. 04.09.2006
isä: Väse B (Luiro - Backgård)
emä:
Bäckens KM Stjärna -
AF-EX90
emänisä: Komålen ET
Takakorkeus 142 cm.
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
14.01.2009 9451 - 5,05 - 3,71 S (Modem) Des Chamois Edam ET
21.04.2010 S (Tryst)
Fairy kantoi alkiota Polkie x Modem ja alkiosta toivottiin hartaasti lehmävasikkaa ja pettymys oli suuri kun vasikka osoittautuikin sonniksi. Polkien alkioita on vielä pari jäljellä, joten ei auta kuin toivoa niistä sitä lehmästä. Fairy on hiehosta asti ollut melkoinen jalostuksellinen takapakki verrattuna emäänsä, joka on todella upea ilmestys. Aluksi ihmettelin Fairyn tanakkaa olemusta, mutta kun selvisi, että sen isä, ruotsalainen nuorsonni Väse B, onkin suvultaan Luiro - Backgård, ei enää tarvinnut ihmetellä. Silloin aikoinaan, kun KM Stjärnaa oltiin Ruotsissa ostamassa, niin kuulimme kaikki ihan selvästi, että nuorsonni olisi Larosta eikä Luiro tullut painajaisissakaan mieleen. No, tässä nyt on tämän parituksen tulos eikä voi muuta todeta kuin että Luiro on todellinen suomalaisen jalostuksen lahja karjanomistajille. Mikä periyttämisvarmuus! Fairyn ulkonäkö tietenkin menettelee käyttölehmälle, mutta luonne on aika äkkipikainen ja kone sai varsinkin aluksi kyytiä reippaaseen tahtiin. Viimeisimmät lypsyt, nyt kun poikimisesta on aikaa kymmenkunta päivää, ovat jo menneet suht. mukavasti ja Fairyn on voinut jo jättää yksikseen. Hyvää on se, että Fairyn utare on korkealla ja vetimet hyvin sijoittuneet, lisäksi maito virtaa nopeasti ja päivätuotoksissa on nopeasti päästy 30 kg paikkeille. Eiköhän tästä kärsivällisyydellä saada vielä kunnon tuotantoeläin koulittua.

8.2.2009
Fairy kuuluin niihin ensikoihin, joita hieman kaupittelin tammikuulla, mutta hyvä oli, että "mainospuheeni" oli niin rehellinen, ettei kukaan ostanut. Nimittäin Fairy lypsää todella mainiosti - eka koelypsy 38,8 kg ja sen jälkeen on jo käyty yli 39 kg:ssa. Potkuraudan kanssa pärjätään jo hienosti eikä lypsyssä tarvita mitään ylimääräistä valvontaa. Utare on ihme kyllä melko pieni kooltaan, mutta ei vielä puhuta mitään utareen tai lehmän kestävyydestä.

29.3.2009
Fairy päästeli toisessa koelypsyssä maaliskuun alussa 41,5 kg ja päivälypsyt ovat edelleen lähellä 40 kg. Mallikkaassa tämä tankki sai huimat 80 pistettä (r 85 - j 73 - u 81). Ensi viikolla on luokitus ja veikkaanpa, ettei ole GP silloin.
Fairy maaliskuun alkupuolen harmaana talvipäivänä.
21.7.2010
Fairy poiki toisen kerran huhtikuun loppupuolella ja teki Trystistä sonnivasikan. Fairy ei mikään kaunotar ole, mutta ei myöskään hassumpi käyttölehmä nyt kaksi kertaa poikineena, sillä maitoa tulee ja lehmä on jollain tavalla kehittynyt hitusen kevyempään suuntaan - vai liekö vain laihtunut.
Fairy on kyllä kieltämättä muuttunut parempaan suuntaan ja sen huomaa selvästi kun vertaa ylimpään, vastapoikineena otettuun kuvaan. Tässä kuvassa Fairy on 2 kertaa poikinut ja kuva otettu elokuussa 2010.