JOUKOLAN HERKKU-AF-G78, s. 19.5.2010
takakorkeus 150 cm
isä: Kellcrest Lucas ET
emä: Joukolan Vohveli
emänisä: Rounion Danesco
Herkku luokitettavana heinäkuussa 2012
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
22.05.2012 6972 - 4,58 - 3,53 L+L (Jelyca Oblique) Joukolan Juicyfruit ja Juttifrutti
4.8.2012
Herkku on Vohvelin ensimmäin lypsyyn tullut tytär ja tietysti mielenkiinnolla olemme odottaneet mitä hänestä kehkeytyy. Herkku yllätti kaikki poikimalla täysiaikaiset ja hyvävoimaiset lehmäkaksoset, tosin tuoreen äidin kuntoluokka oli poikimisen jälkeen aika alamaissa, sen verran koville kahden vasikan kasvattaminen oli ottanut. Tätä kirjoitettaessa Herkku on jo kuntoutunut ja alkaa pikkuhiljaa näyttää lehmältä. Herkusta onkin kasvanut todella korkea ensikko, sillä jo ensimmäisellä luokituskerralla mitattiin takakorkeudeksi 150 cm. Yves ei olisi mielellään vielä Herkkua luokittanut, koska tämä oli niin keskentekoinen. Yves kyllä tykkäsi Herkusta, mutta sanoi, että "she needs time", joten odottelemme luokitustuloksenkin vielä tuosta paranevan.

Maidonannin alkuun saantiin vaadittiin oksitosiinia, mutta kaikesta huolimatta Herkku on tuosta olemattoman kokoisesta utareestaan herutellut parhaimmillaan 29 kg päivätuotoksia, vaikka koelypsypäivänä on maitoa ollut vain 26 kg. Luonteeltaan todella kiltti ja helppo käsiteltävä.
Herkku vastasyntyneiden kaksostyttöjensä hoitopuuhissa. Kuntoluokka 1,5-2?
20.1.2013
Voi tätä Herkkua, kun se on niin mukava lehmä! Taitaa olla yksi ensimmäisiä meidän karjassa, jolla utare on niin korkealla, että asemalla joutuu jo vähän liikaa kurottelemaan. Ei ole tullut tarkistettua koneelta virtauksia, mutta maito tulee yhdessä hujauksessa. Herkulle ei taida tulla kovin ihmeellinen eka tuotoskausi, mutta hyvin se on maitonsa silti pitänyt, sillä tammikuun mitta oli vielä 22,0 - 4,72 - 3,68 ja solut 35. Herkku yllätti kaikki tulemalla kaksosten jälkeen kerrasta tiineeksi ja vieläpä seksatusta siemenestä! Odotetaan poikivan sex Burdetesta 15.5.2013.

Pitääpä vielä mainita, että Herkun molemmat kaksoset myytiin marraskuun hudarissa (vaikka vain toinen piti myydä) niinkin kovaan hintaan kuin Juttifrutti 2000 € ja Juicyfruit 1900 €. Nyt on pakko saada Burdetesta uusi lehmävasikka tilalle!