JOUKOLAN F-HUMINA-AFG74 s. 1.11.2010
takakorkeus 134 cm
Humina ensikkona ja ensimmäistä kertaa luokitettavana.
isä: Juntulan Ruskaika
emä: Faucher Femina ET-AF-GP82
emänisä: Conn
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
27.11.2012 S jerseyalkiosta (Iatola) Willdina Iatola Jasper ET
6.2.2013
Humina kantoi jerseyalkiota Betty x Iatola ja teki siitä sonnin kuten Hummuskin samoista alkioista. Huminaa on vähän vaikea kuvailla, sillä tavallaan se on ihan ok lypsikki, mutta olemukseltaan aika kaukana pitkärunkoisesta emästään. Humina on lyhyt ja matalanpuoleinen pötikkä, mutta onneksi sentään väriltään lähes valkoinen. Utare on napakasti kiinni ja vetimet hyvät, joten ehkä tuo tärkein osasto on kestävää sorttia. Humina on herunut ihan mukavasti ja lypselee tasaisesti päälle 30 kg päivätuotoksia. Maidon virtaukset ovat tälläkin todella nopeat ja sikälikin ihan mukava käyttölehmä.

31.3.2013
Huminalle kuuluu hyvää. Helmikuun luokituskierroksella saatu tulos AF-G74 on ehkä jopa parempi kuin odotettiin. Humina on lypsänyt tasaisesti ja nousujohteisesti, koelypsyt ovat olleet 28,1 - 31,6 - 31,5 - 35,0 kg. Kaiken lisäksi Humina tiinehtyi kerrasta ja sen odotetaan poikivan Eiffelistä 27.10.2013.

25.4.2013
Hohhoijaa, mitähän nyt pitäisi sanoa. Pari päivää sitten Huminan etu-utare sanoi poks ja etuvetimet osoittavat nyt itään ja länteen. Ja uskomattomin juttu on se, että täsmälleen samana päivänä karjan toinen ruskaikalainen (hoitolehmä) tipautti utareensa 10 cm alemmas. Sen kohdalla tilanteesta voi löytää hyvääkin, sillä lehmä tyhjenee nyt itsellään kun aikaisemmin täysin ristissä olleet takavetimet ovat erkaantuneet äkillisesti toisistaan... Huminan kohdalla asia on erityisen harmillinen, sillä sen emä poiki juuri viidennen kerran ja utare on ihan ennallaan, samoin Huminan 3 x poikinut sisko (Hectorista) on edelleen timmissä kunnossa kotinavetassaan. Saapa nähdä pitääkö tämäkin suomikokeilu pistää teuraaksi vielä ensikkokaudellaan. Harmittaa!