JOUKOLAN PAC. JEWEL ET-AF-GP82, s. 20.2.2012
takakorkeus 146 cm
isä: Reality
emä: Des Prairies Pacane 2
emänisä: Shady Walnut Conn
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
15.04.2014 7699 - 4,64 - 3,55 L (Perfect) Joukolan Pac.Liana
15.05.2015 7739 - 4,26 - 3,36 S + S (Rockstar)
07.05.2016 L (Pokerstars) Joukolan Pac.Nueva
17.8.2014
Jewel on syntynyt oman kimppaeläimen eli Pacane 2:n alkiosta ja siksi se sai kasvattajanimekseen Joukolan. Jewel poiki ensimmäisen kerran juuri saman päivän aamuna, jolloin olimme Lillin kanssa lähdössä Kanadan matkalle. Kovalla tohinalla piti käydä vasikalle laittamassa korvamerkit, sillä matkan ajalle oli odotettavissa useampia poikimisia ja eihän ollut toivottavaa, että tuo odotettu lehmävasikka olisi sekaantunut johonkin toiseen.

Jewelin utare on pieni ja korkealla, mutta vaikka tämä ei ole Obliqueta nähnytkään, niin jostain syystä vetimet ovat tosi lyhyet. Aluksi lypsy oli hankalaa, kun utare oli vielä turvoksissa, mutta onneksi lehmä on tosi nopealypsyinen, joten lypsy oli joka tapauksessa nopeasti ohi. Nyt tätä kirjoitettaessa Jewelin utare on muotoutunut ja kehittynyt parempaan suuntaan, lypsy sujuu ja irrottimet irrottavat. Jewelin paras koelypsy on ollut 30,7 kg ja solut tosi matalat. Heinäkuun luokituskierroksella Yves antoi pisteiksi AF-G78 ja katsotaan, jos tästä vielä petrattaisiin. Jewel on kahdesti siemennetty, mutta tiineyttä ei vielä ole todettu. Kohta päästään tarkistelemaan josko olisi tärpännyt.

5.1.2015
Edellisen päivityksen jälkeen Jewel jouduttiin siementämään vielä kolmannen kerran, mutta sitten tärppäsi. Nyt Jewelin odotetaan poikivan Rockstarista 17.5.2015.
Myös luokitustulos parani syyskuun kierroksella ja Jewel pääsi maagisen GP-rajan yli. Hienoa!

17.5.2015
Meinasipa käydä hassusti Jewelin toisen poikimisen kanssa. Olin juuri lähdössä kauppareissulle Turkkuseen, kun sattumalta vielä vilkaisin valvontakameraa ja huomasin Jewelin aloittaneen poikimisen. Pikainen tarkastus osoitti, että tulokkaita on kaksi ja pyrkimässä yhtä aikaa maailmaan, toinen takaperin ja toinen etuperin pää tuon takaperin tulevan jalkojen välissä. Ketään muita ei ollut paikalla, joten oli pakko soittaa eläinlääkärille neuvoja että onko ylipäätään mahdollista saada vasikat vielä erotettua toisistaan ym. Tietenkään neljästä eläinlääkäristä ketään ei saanut langan päähän, joten oli soitettava Annamaija vapailta auttamaan. Samalla sitten yksi eläinlääkäreistä jo soittelikin neuvoja ja yhteisvoimin Annamaijan kanssa ja puhelinkonsultaation avulla saimme puntattua toisen vasikoista takaisin, jolloin takajalat edellä tuleva saatiin kiepautettua ulos. Yllätyimme kovasti, sillä tulokas olikin hengissä. Ei muuta kuin kaivamaan kakkoskaveria uudestaan ja pian hänkin oli maailmassa - ja reippaana. Kaksi asiallisen kokoista pikkusonnia sieltä tuli ja oli todella yllättävää, että veljekset olivat suorastaan pirteämpiä kuin normisynnytyksellä tulleet vasikat, yrittivät jalkeille välittömästi kun emä alkoi niitä nuolla! Eikä Jewelkään jäänyt suremaan kaivelua, vaan oli täynnä tarmoa lastenhoidon kanssa ja kaiken hyvän lisäksi pullautti vielä jälkeiset ripeästi. Todennäköisesti emän ja lasten hyvään kuntoon vaikutti se, että tilanne havaittiin nopeasti eikä koko poijitukseen mennyt kovin kauaa. En halua edes ajatella mikä olisi ollut tilanne, jos Jewel olisi yksin yrittänyt poikia monen tunnin ajan ennen kuin kukaan ehti apuun. Jewel on ollut nyt poikimisen jälkeen erittäin hyväkuntoinen ja utare sekä muukin rakenne näyttää oikein mukavalta, joten hyvin mielin jäämme odottamaan miten heruminen etenee.

26.12.2015
Jewelin toinen kausi on mennyt aika mukavasti, vaikka hirmu tuotosparannusta ei ole odotettavissa. Elokuun luokituskierroksella Yves nosti Jewelin luokitusta peräti kaksi pistettä ja nyt Jewel on AF-GP82. Hienoa! Jewel herui parhaimmillaan 44 kg:oon, mutta nyt tätä kirjoitettaessa maitomäärät ovat vähentyneet jo hieman liikaa, silti tuotosta koossa 217 päivältä 7179 kg keskisolujen ollessa vain 35.
Jewel tiinehtyi kerrasta ja nyt sen odotetaan poikivan Pokerstarsista 8.5.2015. Helppo ja kiva lehmä!

19.5.2016
Kolmas poikiminen sujui hyvin ja tuotti reippaan lehmävasikan Pokerstarsista. Jewel on jälleen aloittanut lypsykautensa hyvävoimaisena ja herunut nopeasti neljänkympin paikkeille, nyt vain toivomme että lypsykäyrä olisi selvästi parempi kuin viime kaudella. Lehmän raamit nimittäin riittäisivät huomattavasti parempaan maitotuotokseen kuin mistä tähän mennessä on näyttöä.