BÄCKENS KM STJÄRNA-AF-EX91-2E s. 2.8.2004
takakorkeus 152 cm
isä: Komålen ET
emä: 1096 Stjärna

emänisä: Jurist ET
KM Stjärna virallisessa potretissa ensikkona huhtikuussa 2007.
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
04.09.2006 8341 - 4,87 - 3,84 L (Väse-Backa) Joukolan Fairy
09.11.2007 9373 - 5,01 - 3,82 L (Calimero) Joukolan Öm-Stjärna
27.04.2009 10227 - 4,37 - 4,11 L (BB C Valentin ET) Joukolan Em-Stjärna
15.06.2010 10032 - 5,43 - 3,78 S (K.Lucas ET)
24.09.2011 9050 - 4,48 - 4,12 L (F.P.Enrique ET) Joukolan I´m-Stjärna
27.11.2012 11472 - 4,86 - 3,99 S (Dreamer)
06.02.2014 10093 - 4,92 - 3,91 S (Dreamer)
24.04.2015 10119 - 4,83 - 3,85 (302 pv) L (Gentleman) Joukolan Min-Stjärna
KM Stjärna on suvultaan mielenkiintoinen Kanada - Ruotsi yhdistelmä, sillä sen isä on kanadalaisesta alkiosta syntynyt ruotsalainen nuorsonni Komålen ET (Pardner x Lagacé Trident Modaline), joka taas on Kanadassa jo arvostelun saaneiden Lagacé Mobilin ja Lagacé Modemin täysveli. Ihastuin Stjärnaan heti kun näin sen Ruotsissa laitumella, hiehossa tuntui kaikki olevan tasapainossa. Nyt kun se on poikinut, se näyttää jopa entistäkin paremmalta. Mukavaa, että Göran (Larsson) suostui hiehon myymään, vaikka alunperin minkäänlaista myyntiajatusta ei ollutkaan.

Stjärnan poikiminen tapahtui vähän harmillisesti jo karanteenissa, juuri ennen sen päättymistä. Koska karanteenipaikka oli pelkkä ulkotarha, jossa lehmän lypsäminen ja hoito oli mahdotonta, saimme ETT:ltä nopeasti luvan hakea emän ja vasikan kotiin. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin ja Stjärna oppi välittömästi käymään rehukioskilla, kun päästimme sen toisten lehmien joukkoon. Toivotaan, että takapakkia ei tule ja lehmän heruminenkin pääsisi käyntiin uuteen ruokintaan siirtymisen jälkeen.

Koelypsy 1.11. oli ihan mukavasti 32,6 kg.

Siemennetty Calimerolla ja odotetaan poikivan 4.11.2007.

KM Stjärnan ensimmäinen 305 pv tuli täyteen elokuun koelypsyn jälkeen. Tuotos ei ole ennätyksellinen, mutta pitoisuudet ovat korkeat. Kolmessa viimeisessä näytelypsyssä valkuainen on ollut yli 4 %. Soluja tuotoskaudella keskimäärin 35.

Komålen Stjärna maaliskuussa 2007
Komålen Stjärna luokitettiin uudestaan kesäkuun luokituskierroksella ja se nosti hienosti luokitustaan GP83:een! Harmi, että lehmä on niin vaikea talutettava, muuten olisi ollut mielenkiintoista viedä sitä näyttelyihin. Saa nähdä tuleeko siitä joskus tulevaisuudessa helpompi riimusta kuljetettava.

17.11.2007
Toinen poikiminen meni hienosti ja saimme taas lehmävasikan, mahtavaa! Öm-Stjärna näyttää ryhdikkäältä ja korkeajalkaiselta ja nyt sille kyllä auttamatta kasaantuu aikamoiset paineet, emä nimittäin on tosi hyvän näköinen edelleen. KM Stjärna on nopeasti herunut yli 30 kg, joten taitaapa tuotostasokin kohota ekasta kaudesta.
KM-Stjärna 2 kertaa poikineena, AF-luokitus nousi VG86:een!!! mallikas 89 pistettä, toinen koelypsy 41,4 kg.
22.10.2008
Onkin näköjään jäänyt tänne kirjoittamatta, että KM Stjärna oli kuin olikin Seinäjoen International Ayrshire Showssa. Lähtöpäivään asti vedettiin reeniä, ja jonkinlaiseen hallittavuuteen lehmä saatiinkin koulittua. Seinäjoella ei silti löytynyt oikein vapaaehtoisia kehäänviejiä, mutta sitten Grant Roy tuli ja pelasti tilanteen. KM Stjärna käyttäytyi melko hyvin kehässä ja mikä hienointa, se sijoittui kovatasoisessa luokassa kolmanneksi - ykkösenä oli näyttelyn champion ja kakkosena reserve grand, joten ei huonoille hävinnyt! Ikävä kyllä kuvauttaminen Frank Robinsonilla jätettiin suosiolla väliin "pitkän" talutusmatkan vuoksi. Nyt jälkeenpäin harmittaa, sillä olisi ollut upeata saada myös KM Stjärnasta Frankin ottama kuva.

KM Stjärnaa ei ole tahdottu millään saada kantavaksi, vaikka mitään syytä tälle ei ole löytynyt. Lopulta tilasonni Bonnie Brae Conn Valentin ET onnistui siinä missä minä en ja nyt KM Stjärnan odotetaan poikivan 29.4.2009. Millähän lehmän saisi pidettyä maidossa edes lähelle normaalia umpeuttamisajankohtaa...?

7.5.2009
Hyvin jaksoi KM Stjärna lypsää loppuun asti, sillä ummessaolokausi jäi vain pariin kuukauteen. Toinen 305 pv tuotos oli ihan mukava, varsinkin kun huomioidaan todella erinomaiset pitoisuudet. Kolmannella poikimisellaan KM Stjärna teki taas lehmävasikan. Vassu on korkeajalkainen ja sanoisinko ruotsinpunainen... KM Stjärnan utare on pysynyt korkealla ja sitä alkaa jo ihan jännätä jos vaikka luokituspisteitä heruisi jokunen lisää. Eka koelypsy 3.5. oli hienosti 37,6 kg.
22.5.2009
KM-Stjärna 3 kertaa poikineena toukokuussa 2009.
Hieman ylikuntoa näin vasta-poikineena ja karvakin klippausta vailla.
16.7.2009
Kesäkuun luokituskierroksella saatiin oikein jymypaukku, sillä KM-Stjärna nosti luokitustaan peräti VG89:ään ja nyt ollaan kutkuttavan lähellä maagista excellentin rajaa. Tosin löysihän se Yves taas selkeät perustelut miksi lehmä ei luokituspäivänä päässyt 90 pisteeseen: utareen oikeanpuoleinen etukiinnitys oli hieman sivulle pyöreä ja takakeskiside olisi saanut olla syvempi noin 10 cm matkalla utareen yläosassa. No olivatpa numerot mitkä tahansa, niin lehmä on silti sama ja kyllähän sitä mielikseen katselee lypsyn aikana. Nyt odottelen malttamattomana Frank Robinsonin kesäkuista kuvaa, joka tosin ei ehkä ole paras mahdollinen, sillä KM-Stjärna ei todellakaan käyttäytynyt kovin hyvin kuvaustilanteessa.
20.7.2009
Tässä KM Stjärna 3 kertaa poikineena Frank Robinsonin kesäkuun alussa ottamassa virallisessa potrettikuvassa. Ihmeen hyvä kuva siihen nähden, että KM Stjärna ei ollut paikallaan kuin aina pienen hetken kerrallaan. Frank on osannut painaa nappulasta juuri oikealla hetkellä. Jännä muuten verrata noihin ensikkovuoden kuviin miten KM Stjärna on "lehmääntynyt" ja tullut täysi-ikäisen näköiseksi. Ei voi muuta sanoa kuin että tällaisia lehmiä voisi meidän navetassa olla enemmänkin.
20.10.2009
KM STJÄRNA ON NYT EXCELLENT !!! Lokakuun kierroksella tuo maaginen pisteraja ylittyi, jess!

6.1.2010
No saihan sonni sitten tämänkin lehmän tiineeksi. KM Stjärnan odotetaan poikivan Kellcrest Lucas ET:stä 10.6.2010. Vain reilun kuukauden siirtyi poikiminen, vaikka niin hermoilin... Maitomääristä ei juuri nyt kannata paljon puhua, sillä siirto uuteen navettaan ja pakkasista johtuvat ongelmat rehustuksessa ovat tehneet tehtävänsä koko lehmälauman kohdalla. KM Stjärnan kohdalla 12 ed. kk näyttää lukemia 9223 - 4,52 - 4,16. Tämä lehmä puskee pitoisuuksia siihen malliin, että talon jerseylläkin on tekemistä pysyäkseen perässä, joten pitoisuuksiin nähden maitokilot ovat oikein hyvät.

1.3.2010
Maaliskuun mitan jälkeen KM Stjärna sai täyteen kolmannen 305 pv tuotoksen ja aika excellentti on sekin, kun katsoo mitkä pitoisuudet!

21.7.2010
No nyt on syytä hehkutukseen: KM STJÄRNA NOSTI LUOKITUSTAAN JA ON EX-91-2E!!! Stjärna poiki kesäkuun puolivälissä ja on ollut sen jälkeen erinomaisessa kunnossa. Vasikka nyt tietysti olisi saanut olla lehmänen, mutta kaikkea ei voi saada. Lehmä on ilmoitettu Farmariin, mutta aivan viime hetkille jää päätös siitä otetaanko Stjärna mukaan ihan oikeasti. Pari asiaa nimittäin huolestuttaa - maitotuotos on nyt viidessäkympissä ja silloin on terveys koetuksella isoissa olosuhdemuutoksissa ja toinen asia on se löytyykö KM Stjärnalle vapaaehtoista kehään viejää...

25.3.2011
Uskokaa tai älkää, mutta tämä roudattiin Talvinäyttelyyn helmikuussa! Kyllä kadutti paikan päällä, sillä KM Stjärna ei tod. ole helpoimpia käsiteltäviä ja sen paikasta toiseen siirtäminen aiheutti aina etukäteen sydämentykytystä. Onneksi Jyri suostui menemään Stjärnan kanssa kehään, joten rouva oli siellä rautaisessa otteessa. Valitettavasti näyttelykunto oli jäänyt jo aikaa sitten taakse eikä tyhjähkö utare ja lihavat kyljet ihan olleet sitä mitä näyttelyssä pitäisi. Osallistujien vähäisyydestä johtuen Stjärna oli luokassaan 3. ja pokkasi lisäksi 500 €:n rahapalkinnon luokkansa parhaana Faba-sonnin jälkeläisenä! Lopputulokseen olimme ihan tyytyväisiä.

KM Stjärna on todettu kantavaksi seksatusta Obliquesta ja sen odotetaan poikivan 17.8.2011. Stjärna oli kyllä sonnilla viitisen viikkoa siemennyksestä, mutta eläinlääkäri oli ihan varma, että tiineys on jo niin pitkällä, että se ei ole sonnin tekosia. Minäkin haluan olla varma tästä!

4.9.2011
No just joo, ei ollut Stjärna kantava siemennyksestä, nyt ollaan sitten sydän kylmänä, että onko rouva ollenkaan kantava. Eiköhän sentään, mutta ummessaolokausi venähtää sitten reippaasti. Toivon mukaan tänne päästään kirjoittamaan iloisia päivitysuutisia vielä syksyn mittaan.

29.9.2011
Kolmisen viikkoa vielä meni tuosta edellisestä päivityksestä ennen kuin Stjärna poiki. Riemu oli sitten sitäkin suurempi, kun maailmaan tulla tupsahti pitkäkinttuinen, vaaleanruskea neitivasikka. Stjärnan utare on säilynyt malliltaan hyvänä, muttamutta, vuorokausi poikimisesta rouvalla oli utaretulehdus vasemmassa etusessa. Lääkitys aloitettiin heti, sillä sen verran viime aikaiset ärhäkät koli- ja klebsiella-tulehdukset ovat säikäyttäneet, myös eläinlääkäri oli samaa mieltä että nyt ei tuumita vaan toimitaan. Rouvan yleisvoinnissa ei ole ollut moittimista, mutta nyt näyttää siltä, että tämä kausi menee kolmipyttyisenä. No eipä tuohon maailma kaadu, sillä maitoa tuntuisi kolmesta neljänneksestä sentään tulevan. Täytyy keskittyä katselemaan ja ihailemaan jälkikasvua äiteen sijasta.

5.8.2012
KM Stjärnasta tuli kevättalvella 50-tonnari ja tätä kirjoitettaessa elinikäistuotosta on koossa (huom. huikeat pitoisuudet!) 52761 - 4,95 - 4,02. Stjärna saatiin suhteellisen helposti uudestaan kantavaksi ja sen odotetaan poikivan Dreamerista 19.11.2012.

18.1.2013
KM Stjärnan 6. poikiminen sujui muuten ihan ok, mutta vasikka oli sonni, kooltaan melkoisen kookas ja etujalat vuohisista koukussa. Poika oli niin mahdottoman pirteä ja hyvä juomaan, että se päätettiin pitää, vaikka heti näki, ettei siitä ole ternisonniksi. Olisi vaan pitänyt lopettaa heti, sillä jalat eivät tulleet oikein toimintakuntoiseksi, vaikka vasikka liikkui ja kävelikin niillä, joten eläinlääkäri kävi nukuttamassa vassun tammikuun alussa. KM Stjärna jäi myös pysyvästi 3-vetimiseksi, kuten viime kaudella ounasteltiin, sillä viidennen poikimisen jälkeen tulehtunut neljännes ei lähtenyt tuottamaan maitoa ollenkaan. Onneksi rouvan kolme muuta neljännestä ovat tehneet parhaansa paikatakseen tilanteen ja KM Stjärna onkin ollut hyvässä vedossa lypsäen yli 50 kg päivätuotoksia, tosin tammikuun mitassa "vain" 49,8 kg. Elinikäistuotosta on kasassa jo 56498 kg.

13.10.2013
Pääsipä tämänkin näkemään, että "näyttelymissi" päästelee reippaasti yli 11 tn lypsykauden melkein neljän valkuaisprosentilla. Villiksi taitaisin tulla, jos nämä kanukit vielä jotain lypsäis... KM Stjärnan elinikäistuotos on nyt 66126 kg, mikä on hieno saavutus sekin!
Tällä kaudella rouva tiinehtyi kertalaakista ja odotetaan poikivan Dreamerista 29.1.2014.

27.4.2014
Mahtavaa, meillä on 7 x poikinut lehmä, joka selvisi kriittisestä kuudennesta kaudesta!! KM Stjärna on rakenteellisesti entisellään eli näyttää upealta, kunhan katsoo oikealta puolelta (vasen etuvedin ummessa). Rouva on lypsellyt kivasti, koelypsyt ovat olleet 35,8 - 45,1- 43,6 kg ja utareterveys kunnossa.

Todettu tiineeksi ja odotetaan poikivan Gentlemanista 14.4.2015.

13.5.2015
Niinpä vaan tämä mammasti on remmissä edelleen. KM Stjärnan 8. poikiminen meni yllättävän helposti, jälkeiset tulivat melkein heti vasikan perään eikä kalkkia tarvittu missään vaiheessa. Ja saatiin vielä lisäksi lehmävasikka! Rouva on myös muistanut mitä varten lypsylehmiä pidetään ja pisteli ekaan mittaan heti 45 kg. Kunpa nyt lypsykauden jatkokin menisi yhtä hyvissä merkeissä, niin emme valittaisi.

27.2.2016
Valitettavasti tämä upea lehmä jouduttiin poistamaan helmikuussa 2016, koska 305 pv tuli jo täyteen eikä lehmä vieläkään ollut tiine. Maitonäytteen perusteella KM Stjärna oli kertaalleen todettu kantavaksi, mutta kun tämä tiineys meni kesken, niin ei auttanut uusintasiemennykset eikä edes sonni. Olemme kiitollisia, että olemme tällaisen lehmän saanet omistaa.
KM Stjärnan elinikäistuotokseksi jäi 88657 kg.