LALLIN NAFTA-AF-VG86, s. 7.12.2016
takakorkeus 142 cm
Nafta luokitettavana heinäkuussa 2019
isä: D'Albanel Craftman
emä: Lallin Ahkera
emänisä: Des Chamois Poker
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
26.06.2019 8439 - 4,51 - 3,45 S (Kilovolt)
02.09.2020 L (Predator) Joukolan Softa
25.7.2019
Lallin Nafta tuli Hakasen Matilta muutaman muun hiehon porukassa vastasiemennettynä. Mielenkiinnolla odotimme minkälaisia lehmiä Lallin hiehoista saadaan tällä kertaa eikä ainakaan tämän ensimmäisenä poikineen kohdalla ole tarvinnut pettyä. Pientä säätämistä oli keväällä, kun Nafta siirrettiin hiehopihatosta lehmien joukkoon tilapäisesti, se nimittäin tuli saman tien langoista läpi kaksi kertaa. Totesimme, että laiduntotutusta on jatkettava toiste paremmalla ajalla, jotta edes muut eläimet pysyisivät laitumella. Yllätys oli melkoinen, kun Nafta olikin poikimisensa jälkeen kuin vanha lehmä, täysi viilipytty asemalla, antoi maidon rentoutuneena eikä ole potkinut missään vaiheessa ja kun se pääsi uudestaan lehmien mukana laitumelle, ei ole ollut merkkiäkään siitä että langan ulkopuolinen elämä kiinnostaisi. Nafta lypsää hyvillä virtauksilla ja on herunut mukavasti 30 kg korville, vetimet ovat sopivan kokoiset ja hyvin asettuneet eikä rakennetta sovi muutenkaan moittia, minkä Yveskin noteerasi antamalla heti ekalla luokituskerralla pisteet AF-GP82. Onhan se sanottava, että lehmä ihan mieluisimmasta päästä!

19.4.2020
Naftan lypsykausi on mennyt hienosti lukuun ottamatta pientä takapakkia tiineytyksessä. Nafta ehti jo tulla kantavaksi heti ekasta yrityksestä, mutta tiineys meni kesken ja homma piti aloittaa alusta. Nyt on rouva onneksi siunatussa tilassa ja odotetaan poikivan 29.8.2020 Predatorista.

Nafta on lypsykauden kuluessa kehittynyt koko ajan parempaan suuntaan rakenteellisesti ja niinpä Heikki nosti tammikuun kierroksella Naftan luokitusta yhdellä pisteellä nykyiseen AF-GP83:een. Tässä vaiheessa oli jo ehditty katsoa Naftaa sillä silmällä, että josko siitä saisi Talvinäyttelyyn lähtijän ja kyllä siitä saatiin. Nafta käyttäytyi hienosti Seinäjoen reissulla ja sijoittui 3-v lehmien luokaksi heti toiseksi Joukolan Ålmikin jälkeen, niinpä se pääsi myös mukaan champion-kehään!
Lallin Nafta luokitettavana tammikuun 2020 alussa.


Nafta esittäjänsä Vanhatalon Juhon kanssa AWS:n kehässä tammikuun lopulla.

2.11.2020
Tässä on kyllä käsittämättömän miellyttävä lehmä, ei voi muuta sanoa. Olimme tosi onnellisia, että toisella poikimisella Nafta päätti pyöräyttää meille lehmävasikan. Nafta on lähtenyt hyvin lypsämään koelypsyin 43,8 - 40,0 - 40,6 - 37,0 kg, ja rakennehan on täysin paketissa edelleen!

8.3.2021
Naftasta ei ole edelleenkään muuta kuin hyvää kerrottavaa. Se on kehittynyt jopa parempaan suuntaan aikuistuessaan ja vankistuessaan. Tämä positiivinen muutos palkittiin todellisella yllärillä eli Nafta nosti luokitustaan huikeasti ja on nyt AF-VG86!! Nafta tuli myös kerrasta tiineeksi ja rouvan odotetaan poikivan sex Eiffelistä 21.8.2021.
Alla keväällä otettu poseerauskuva Naftasta 1 x poikineena sekä navetassa otettu kuva 2 x poikineena.