JOUKOLAN NICE-MORIA-AF-GP80, s. 15.6.2016 , FIN-GP84
takakorkeus 145 cm
Joukolan Nice-Moria 2 x poikineena Okra Summer Show'ssa heinäkuussa 2019.
isä: Lessard Jumper ET
emä: Shady Walnut Gold-Moria ET
emänisä: Mapleburn Remington ET
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
27.05.2018 6625 - 4,38 - 3,65 S (Bingo)
02.05.2019 8277 - 4,29 - 3,82 L (Tuxedo) Joukolan Rose-Moria
18.05.2020 L (VR Tokyo) Joukolan Sweet-Moria
26.5.2019
Nice-Morian ensimmäistä poikimista odotettiin innolla ja vaikkei tästä nyt aivan emänsä veroista lehmää kuoriutunut, niin mitä miellyttävin lypsikki kuitenkin. Ensikkokausi jäi karjamme mittapuulla vähän vaatimattomaksi, vaikka paras koelypsy olikin sentään 29,7 kg. Jotenkin vain Remingtonin lyhytmaitoisuus taisi puskea läpi ja maitomäärät hiipuivat loppukaudesta liian aikaisin. Onneksi myös solut ovat olleet vähäiset, joten ei Nice-Moriaa isosti voi moittiakaan. Toisella poikimisella saatiin hartaasti toivottu lehmävasikka Tuxedosta ja maitoa näyttäisi lähtevän tulemaan, sillä koelypsyssä maitoa oli jo 36,9 kg. Toivotaan hyvää ja tervettä lypsykautta!

28.4.2020
No nyt on Nice-Morialla takana jo toinenkin lypsykausi ja siihen tuli ihan mukava tuotosparannus ekaan kauteen nähden, pitoisuudet hyvät eikä soluja. Nice-Moria kehittyi myös rakenteellisesti niin hienosti ensikkokaudesta, että se pääsi mukaan Okraan ja aika mukavan näköinen lehmä sieltä karvojen alta kuoriutuikin. Tätä kirjoitettaesa Nice-Moria on ummessa ja odotetaan poikivan VR Tokyosta 21.5.2020.

18.5.2020
Nice-Moria onnistui yllättämään navettaporukan ihan totaalisesti poikimalla salamannopeasti aamukahvin aikana. Kukaan ei olisi tätä arvannut, sillä lehmää käytiin vilkaisemassa aamulypsyn jälkeen sillä silmällä, mutta kun ei edes hännänjuuret olleet vielä auki, niin ajateltiin, että poikimiseen menee vielä jokunen päivä. Tunnin päästä oli aamukahvit juotu ja Nice-Morian karsinassa käveli pirteä lehmävasikka etsimässä maitobaaria. Poikiminen oli ilmeisen vaivaton eikä ällistynyt navettahenkilökunta voinut kuin puolihysteerisenä nauraa Nice-Morian mieluisalle yllätykselle. Toivotaan, että tästä ennakkoluulottomasta sukujen yhdistelmästä tulisi aikanaan odotusten mukainen hyvin lypsävä, terve ja hyvärakenteinen lypsikki.

6.11.2020
Nice-Morian kausi ei todellakaan ole mennyt kuin strömsössä, sillä lehmä onnistui saamaan lehmien kiimahärdellin aikana ikävän utareruhjeen vasempaan etuseen, josta tuli aluksi pelkkää verta, sen jälkeen se tulehtui ja kuivui lopulta umpeen. Nice-Moria kun ei muutenkaan ole mikään maitotykki, niin kolmipyttyiseksi päätyminen ei ainakaan tuotosta paranna. Jossain vaiheessa alkoi jo itää ajatus poistamisesta, mutta päätettiin tarjota lehmälle vielä yksi tilaisuus tiinehtyä, ja tästä pelästyneenä Nice-Moria sitten tiinehtyikin. Nyt sen odotetaan poikivan VR Cronesta 12.7.2021. Ikävä juttu, että poikiminen siirtyy näin paljon!