JOUKOLAN TIK TAK-AF-F60 s. 16.3.2004
isä: Pat Laro
emä: Joukolan Pirtelö-AF-VG85

emänisä: Pardner
Joukolan Tik Tak hiehona...
...ja ensikkona pari viikkoa poikimisen jälkeen
takakorkeus 142 cm
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
11.02.2006 9761 - 3,44 - 3,47 L (Trident) Kurhilan Valeriaana ET
09.11.2007 8857 - 3,88 - 3,29 L (Peterslund) Joukolan Yam Yam
23.10.2008 7571 - 3,95 - 3,46 L (Normandin) Joukolan An Nan
06.11.2009 L (Ristourn) Joukolan En Nen
Tik Tak poiki toivotun lehmävasikan lahja-alkiosta Kurhilan Jasmiina x Trident. Tik Tak on ensimmäinen oma toisen polven kanukkiensikko eikä kyllä voi tässä vaiheessa valittaa. Utareen alku on todella kaunis, hyvin sijoittuneet ja riittävän pitkät vetimet. Luonteeltaan kiltti ja helposti käsiteltävä, johtunee varmasti osittain siitä, että Tik Takin kanssa on käyty muutamat junnukisat ja yksi näyttelykin. Viikko poikimisesta maitoa tulee 25 kg. Eiköhän tällä jo yksi kissankuppi täytetä.

Tik Takin utareelle kävi vanhanaikaisesti: kuukausi poikimisesta ilmestyi mahan alle valtava nestepussi, joka vei mennessään etukiinnityksen. Luokitustulos F60 kertoo loput. Että osaa harmittaa! Jos jotain lohtua haluaa hakea, niin maitoa kyllä tulee. Korkein heruminen 35,4 kg

Siemennetty Peterslundilla ja odotetaan poikivan 13.11.2007.

17.11.2007
Tik Tak poiki ripeään tahtiin hyvin pitkäkoipisen ja tummankirjavan lehmävasikan Petteristä. Uskokaa tai älkää, mutta Tik Takin utare on miellyttävämpi lypsettävä nyt toisen poikimisen jälkeen. Ja maitoa on alkanut tulla todella reippaaseen tahtiin. Jopa niin, että utareen puolesta vähän huolestuttaa. Tik Tak on muuten kyllä kasvanut raameiltaan aivan eri näköiseksi kuin yllä olevassa ensikkokuvassa, joten sen puolesta pitäisi jaksaa lypsää. Tällä hetkellä olen hyvin tyytyväinen, että sittenkin siemensin tämän lehmän, vaikka se pitkään olikin poistolistalla.

19.2.2008
Tässä on kyllä oikea epäonnen soturi lehmäksi. Tik Takin oikea takanen oli pakko jättää umpeen, kun vetimen kärkeen tuli pieni vedinpolkema, joka teki neljänneksen todella hidaslypsyiseksi. Hyvää on kuitenkin se, että nyt kun päätin siementää Tik Takin nopeasti poikimisen jälkeen, se tulikin heti ekasta yrityksestä kantavaksi. Tik Takin odotetaan poikivan Duo Star Normandinista 25.10.2008.

22.10.2008
Tik Takin toinen kausi ei mennyt ihan putkeen. Jonkinsortin vedinpolkeman vuoksi oikean takavetimen maidontulo hidastui niin radikaalisti ettei lopulta ollut muuta vaihtoehtoa kuin umpeuttaa neljännes. Toivotaan hyvää tuuria, että neljännes saadaan vielä pelittämään tulevalla lypsykaudella.

26.10.2008
Tik Tak pyöräytti salamavauhdilla kolmannen vasikkansa maailmaan. Tämä olikin meidän eka Normandinin jälkeläinen ja kovasti jännitti miltä tulokas näyttää. Ei näytä ollenkaan hullummalta eikä ole edes niin pieni, mitä normandinilaiset kuulemma ovat olleet. Toivotaan, että tästä tytöstä polvi paranee.

Tik Tak 3 kertaa poikineena, takakorkeus 147 cm.

Kuva on melko epäselvä joten parempi pitää vielä saada otettua. Ehkä tästä silti näkyy kuinka Tik Tak on kasvanut melkoisen korkeaksi ja sen ansiosta on vaatimattomalla etukiinnityksellä varustetulla utareella vielä hyvin maavaraa. Vetimet ovat riittävän pitkät, joten lypsy käy hyvin eli kone kiinni ja irrotin irrottaa, ei muita kommervenkkejä - paitsi että oikea takanen on lopullisesti ummessa ja lehmä kolmipyttyinen.
22.3.2009
Tik Tak tiinehtyi toisella yrittämällä ja nyt sen odotetaan poikivan Ristournista 31.10.2009. Tik Tak ei ole lypsänyt mitenkään erityisen hurjasti ja jotenkin toisen takaneljänneksen puuttuminen näyttää tämän lehmän kohdalla vaikuttavan tuotokseen melko paljon. Mutta koska tiinehtyi näinkin vähällä vaivalla, niin saa jatkaa toistaiseksi, varsinkin kun tähän asti saadut kaksi lehmävasikkaa näyttävät todella hyviltä ja lehmä on muutenkin hyvin mieluinen tapaus. Enpä olisi uskonut Tik Takin ollessa ensikko, että se jonain päivänä on karjassamme kolme kertaa poikineena, saatikka että jo odotellaan neljättä poikimista...Ilmeisesti rakenne on ollut riittävän kestävä kompensoimaan etu-utareen pettämisen.

3.4.2010
Tik Tak on outo tapaus, sillä se on edelleen erittäin helppo ja miellyttävä lypsettävä vielä neljännenkin poikimisensa jälkeen, vaikka ensikkovuosi ei paljon toiveita antanut. Lehmä näyttäisi olevan oikein hyvässä kunnossa ja huolimatta siirrosta toiseen navettaan kesken korkeimman herumisen vaihetta on maitoa tullut kohtuullisesti, meillä paras koelypsy on ollut 43,9 kg - toivottavasti 305 pv tuotokseen saataisiin näin edes hitusen parannusta... Niinpähän vain tuli taas siemennettyä tämäkin lehmä ja kerrasta tärppäsi, joten Tik Takin odotetaan poikivan Realitystä 30.10.2010.