JOUKOLAN ULLEVI-AF-G71 s. 3.4.2005
isä: Rounion Salama ET (Kelli - Brendan)
emä: Rounion Chagård

emänisä: Jurist
Ullevi ensikkona, takakorkeus 141 cm
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
14.08.2007 L (Journeyman) Joukolan Ylle-Villa
Ullevi on meidän teiniraskaushieho Chagårdin tytär. Chagård ostettiin Ahonkiven Olavilta Porista vuosikkaana ja se olikin yllättäen kantava Olkun tilasonnista Salamasta. Chagård poiki pikkuisen Ullevin vain 1 v 4 kk ikäisenä ja vaikka vasikka ei ollut koolla pilattu syntyessään, on Ullevista ehtinyt kehittyä kookas ja kieltämättä ehkä turhankin vahvarakenteinen ensikko. Ullevin oma poikiminen tapahtui reippaasti yli 2-vuotiaana, koska se ei suostunut tiinehtymään alkionsiirrosta vaan jouduttiin lopulta siementämään. Ullevi teki meidän tilalla historiaa siinä mielessä, että koskaan ei ole poikiminen mennyt näin paljoa yli lasketun ajan eli 14 pv. Ja poikiminen vielä käynnistettiin, ties kuinka pitkään olisi muuten saatu vasikkaa odotella. Olin kyllä yllättynyt, että vasikka oli lehmänen. Ylle-Villa näyttää aika kevyttekoiselta ja toivotaankin, että emästä tyyppi vähän paranisi. Ullevin ekat lypsyt ovat sujuneet hyvin, vaikka touhu jännittää sitä vielä. Utareen malli on aika laaka, mutta mahan alla on melkoinen turvotus, joka saattaa vielä tehdä tepposet korkealla olevalle utareelle.

23.9.2007
Ullevin utare on edelleen pysynyt korkealla ja vetimet hyvin lähellä toisiaan. Luonteeltaan Ullevi on hyvin rauhallinen, vaikka etukäteen vähän pelkäsin "sukurasitusta" isän puolelta. Potkurautaa ei tarvita ja maito tulee tosi nopeasti. Ensimmäinen koelypsy 30,2 kg ja viime päivinä on käyty jo 34 kg:ssa. Hyvä käyttölehmä!

2.12.2007
Ullevilla näyttää tiinehtymispuoli pelaavan nyt paremmin kuin hiehona: kertayrityksellä kantavaksi ja odotetaan poikivan Mapleburn Remington ET:stä 1.8.2008.

Myytiin eloon 18.1.2008.