JOUKOLAN VAAVIKKI-AF-VG88 s. 2.8.2006
takakorkeus 152 cm
isä: Calimero
emä: Joukolan Suosikki-AF- G70
emänisä: Pardner
Vaavikki syksyllä 2007.......ja kesällä 2008
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
17.12.2008 10341 - 4,05 - 3,44 L (Faucher Futis ET) Joukolan Ainikki
24.12.2009 11982 - 4,00 - 3,31 S (Copper)
31.05.2011 11331 - 4,04 - 3,39 L+S (Remington) Joukolan Immikki ja Joukolan Iicca
21.6.2013 10961 - 4,88 - 3,47 S (Oblique) Joukolan Kulliver
24.02.2015 L (Des Chamois Jonttu ET) Joukolan Mammikki
Vaavikin ekaa poikimista ehdittiin odotella malttamattomana pitkin syksyä ja poikihan se lopulta hieman yliaikaisena, mutta silti lehmävasikan! Vaavikki on kaikin puolin muuten ollut kunnossa ja reippaana poikimisen jälkeen (vaikka jälkeiset jäivätkin) paitsi että se kehitti itselleen uskomattoman mahapöhön vasta poikimisen jälkeen. Ensimmäinen viikko meni siinä, että kylmä hiki selässä joka lypsykerta tarkastelin huolestuneena joko pöhötys on levinnyt utareeseen asti, mutta näin ei onneksi käynyt. Vaavikista on kehittynyt oikein mukava lypsettävä ja sen eka koelypsy tammikuun alussa oli niinkin hyvä kuin 34,7 kg! Tosi rauhallinen lypsyllä ja tuntuu selvästi viihtyvän lehmänä. Laitan tuohon alapuolelle kuvasarjan Vaavikin utareen muotoutumisesta ja pöhötyksen häviämisestä. Vielä saa paljon kulua aikaa ennenkuin päästään näkemään onko tästä lehmästä näyttelykehiin ensi kesänä. Ainiin, ei sillä kyllä taida olla vapaaehtoista taluttajaakaan ...

23.1.2009
Vasemmalla oleva kuva on nyt tämän hetken tilanne eli Vaavikki on kasvattanut oikein muhkean takautareen ja mikä hienointa, maitoa tulee. Korkeimmat päivälypsyt ovat olleet 37 - 38 kg. Kertakaikkisen kiva lehmä myös käyttöominaisuuksiltaan.
22.5.2009
Vaavikki toukokussa 2009.

Lypsykausi on mennyt hienosti, lehmä on ollut täysin terve ja koelypsyt mukavat 34,7 - 38,3 - 36,5 - 38,7 - 32,3 kg. Lisäksi Vaavikki tiinehtyi ekasta siemennyksestä ja nyt sen odotetaan poikivan 25.12.2009 Copperista.20.7.2009
Tässä Vaavikin virallinen potrettikuva lehmänä. Rouvalla on runkoa vaikka muille jakaa, mutta onpahan vaikuttavan oloinen lehmä kun vieressä seisoo. Tästä ei Vaavikin enää tarvitse yhtään kasvaa, minulle riittää mainiosti 150 cm korkea lehmä.
Vaavikki on pitänyt maitonsa hyvin eikä toistaiseksi ole yhtään koelypsyä alle 30 kg. Niin ja luokituskin parani yhdellä pisteellä kesäkuun kierroksella ja nyt Vaavikki on AF-GP83.
20.10.2009
Niinpähän vain Vaavikki taas nosti pisteellä luokitustaan lokakuussa ja nyt on päästy jo AF-GP84:ään. "Rouva pikkurouva" oli myös kasvanut hitusen ja on jo kunnioitettavat 152 cm. Yves povasi, että vieläkin saattaisi korkeutta tulla joku sentti lisää. Vaavikki on lypsänyt erinomaisesti koko lypsykauden ja ekalla kolmenollavitosella kymppitonni tulee ylittymään. Marraskuun mitan jälkeen nähdään mitkä ovat lopulliset lukemat.

2.11.2009
Vaavikki sai nyt tämänpäiväisen mittalypsyn jälkeen 305 pv tuotoksensa täyteen ja niinhän se kymppi ylittyi hienosti kuten myös aikanaan sisarellaan Usefulilla. Hyvä tytöt!
27.1.2010
Vaavikki poiki onnellisesti toisen kerran ja vieläpä jouluaaton kunniaksi. Harmitus oli kyllä melkoinen, kun huomattiin vasikka sonniksi! Tällä poikimisella Vaavikki säilyi oikeastaan täysin ilman turvotusta. Lypsykausi on lähtenytkin hyvin käyntiin ja lehmä on herunut mukavasti 45-46 kg päivätuotoksiin. Viereisessä kuvassa Vaavikki hoitaa vastasyntynyttä vasikkaansa - äiteen maha näyttää jokseenkin venähtäneeltä.


Tässä kuvassa on poikimisesta kulunut lähes päivälleen kuukausi ja jos oikein tarkasti katsoo, niin voisi kuvitella vatsanympäristön hieman kiinteytyneen... Utare on myös aika kivan oloinen, mutta ehkä takautare saisi nousta vieläkin korkeammalle - ainakin siitä syystä, että ollaan menossa Seinäjoelle Ayrshiren Talvinäyttelyyn. Saapa nähdä miten rouva käyttäytyy kehässä.
Helmikuun alun mitassa maitoa oli jo 53,9 kg!
3.4.2010
Tänne on jäänyt näköjään kirjoittamatta, että Vaavikki oli Talvinäyttelyn Champion!!! Vaavikki on ihmeesti toipunut näyttelymatkasta, vaikka se oli niin korkeassa tuotosvaiheessa silloin. Koelypsyt ovat tähän mennessä olleet 40,7 - 53,9 - 45,2 - 41,6 kg. Olen näihin todella tyytyväinen etenkin kun Vaavikki nosti vielä luokitustaan maaliskuun kierroksella ja on nyt VG87! Edelliseen kirjoitukseen viitaten on pakko mainita, että Yves antoi Vaavikille takakiinnityksen korkeudesta 9 (leveys kylläkin vain 6), joten ollaan tyytyväisiä, ollaan. Sitten niitä kiimoja pliis, että päästäis huuhtelemaan / tiineyttämään.

21.7.2010
Vaavikin lypsykausi on mennyt muuten mainiosti (tuotosta on kertynyt 189 pv:ltä 8113 kg), mutta huuhtelu tuotti ison pettymyksen, sillä saldona oli 19 degua. Liekö syynä sitten se, että huuhtelussa käytettiin seksattua siementä (Burdette). Nyt sitten arvotaan, että huuhdotaanko uudestaan vai ei, kunpa tietäisi mitä tehdä.

29.12.2010
Onpas tässä ollut pitkä väli kun viimeksi on tullut päivitettyä Vaavikin tietoja. Ei tullut huuhdottua enää toista kertaa, sen verran huono tulos masensi ja alkoi hermostuttaa, että saadaanko lehmää enää kantavaksi. No, tiineeksi sentään saatiin Vaavikki helposti ja sen odotetaan poikivan Remingtonista 31.5.2011. Vaavikin toinen 305 pv tuotos tuli joulukuun mitan jälkeen valmiiksi ja onpa vähintäänkin tyydyttävä tulos, liki 12000 kg!! Näin ne näyttelymissit...

1.9.2011
Enpä tiedä minkälaisella noitumisella tämän päivityksen aloittaisi, sillä Vaavikki teki kolmannella poikimisellaan sekakaksoset! Toisena tullut sonni oli tulossa takapää edellä niin että jalat olivat vatsan alla eteenpäin ja olipa aika venkslaaminen, että pojan sai oikaistua sellaiseen asentoon, että päästiin vetämään se ulos. Molemmat vasikat olivat kookkaita ja reippaita, mutta poijitusapu taisi hieman tehdä Vaavikille kipeitä, sillä se käveli viikon verran melko vaisuna. Ja nimenomaan sen tuntuisena, että peräpäätä aristaa, muuten ei mitään isompia ongelmia ollut. Heruminen lähti ilmeisesti tämän seurauksena huomattavasti odotettua hitaammin käyntiin, mutta sen jälkeen kun Vaavikki päätti että poteminen riittää, on sen kunto kohentunut päällisin puolin entiselleen ja kaksi viimeisintä koelypsyä ovat olleet 43,2 ja 45,1 kg, joten eiköhän se tuotoskausikin kohtuulliseksi muodostune. Harmi vaan, että rouvalta jouduttin hoitamaan rakkulat, mutta voiko kaksostiineyttä edes olla ilman ongelmia?? On nuo kaksoset vaan niin rassaavia sekä lehmälle että hoitajalle.
Pitää vielä mainita, että Vaavikin poika Joukolan Iicca lähti tilasonniksi ja toivotamme hänelle menestystä valitsemallaan uralla.

11.9.2011
Vaavikki nosti taas luokitustulostaan ja nyt se on jo AF-VG88 !!! Yhä vain lähemmäksi päästään tuota maagista yhdeksänkympin rajaa... Vaavikki on kehittynyt yhä vain suurirunkoisemmaksi ja näyttää todella kookkaalta lehmältä, kun sen vieressä seisoo. Onneksi tämä täti lykkää myös maitoa, että emme ihan pelkkiä luokituspisteitä joudu elättämään. Kunpa vielä saisimme rouvan tiineeksi ja lisää lehmäjälkeläisiä.
Vaavikki 3 x poikineena, lypsylle odottamassa. Kuva ja ympäristö mallia "luonnontilainen".
Vaavikki luokitettavana 8.9.2011, tässä kuvassa sentään puhtaaksi harjattuna.
5.8.2012
Vaavikin tiineyttämisen kanssa on taisteltu jo vuosi. Lehmä onnistui kehittämään itselleen niin massiivisen kohtutulehduksen, että oksat pois. PG-piikkejä on pistelty jokaisen eläinlääkärin käynnin yhteydessä ja jälkihoitonakin. Lopulta keväällä kaksikin eri eläinlääkäriä oli sitä mieltä, että kohtu olisi kunnossa ja saatiin siemennyslupa (tässä vaiheessa oli jo 305 pv täynnä). Vaavikki siemennettiin ensin kerran, mutta koska ei tärpännyt, vietiin seuraavaksi sonnille. Tämäkään ei tuottanut toivottua tulosta, joten tehtiinpä uusintakäynti sonnille. Sen jälkeen ovat kiimat olleet sen verran epämääräisiä, ettei siemennyspuuhiin ole ryhdytty ja varovaisen toiveikas ajatus mahdollisesta tiineydestä elää. Nyt kaivataan pikaisesti eläinlääkärin tarkastusta, jotta Vaavikin tilanne saataisiin varmistettua. Ja olipa tulos mikä hyvänsä, niin tämän lehmän kanssa ei vielä luovuteta.

18.1.2013
No eihän se Vaavikki vielä noista siemennyksistä tai astutuksista tiineeksi tullut, mutta SITTEN TÄRPPÄSI! Kolmas siemennys ja sitten tuloksena tiineys. Voi sitä riemua, kun eläinlääkäri ultrasi Vaavikin sisuksissa asustavan pikku-Vaavikin, taisi tohtori jo epäillä meikäläiseltä tolkun kadonneen. Ei haittaa, pääasia, että lehmä on nyt kantava ja saimme laittaa hänet lopulta umpeen tammikuun alkupuolella. Voi kyllä olla, että odottavan aika tulee pitkäksi, sillä Vaavikin odotetaan poikivan Obliquesta vasta 18.6.2013. Keskituotostakaan tuskin nostetaan näillä pitkillä umpikausilla...
5.10.2013
Hyvää on se, että Vaavikki selvisi hengissä neljännestä poikimisesta muhkean umpikauden jälkeen. Huonoa a. tuli sonnivasikka ja b. jouduttiin tekemään juoksutus-mahaleikkaus pian poikimisen jälkeen. Juuri tällä hetkellä kaikki vaikeudet tuntuvat olevan takana päin ja Vaavikki entinen lunki itsensä ja alkuvaikeuksista huolimatta maitoa tulee noin 40 kg päivässä. Sonnipoika jätettiin kasvamaan itselle jo pelkästään tunnearvosyistä, vaikka onhan se ihan komea poika ja suvussa rakennetta ja paljon maitoa.
Kuvassa Vaavikki 4 kertaa poikineena.
27.4.2014
Vielä vaan yritellään Vaavikkia kantavaksi. Nyt on viimeksi turvauduttu jo sonnin (Polkie x Reality) apuun ja syytä olisi pikkuhiljaa saada rouva tiineeksi. Vaavikki on lypsänyt hienon kauden alun vaikeuksien jälkeen, sillä huhtikuun mitan jälkeen on tuotosta koossa 295 rpv:ltä 10636 kg ja edelleen ovat päivätuotokset yli 30 kg. Vaavikista muuten tuli 50-tonnari alkuvuodesta ja tällä hetkellä on elinikäistuotos 53531 kg!

23.8.2014
Jippii, nyt on hyviä uutisia! Vaavikki todettiin kantavaksi tuosta keväisestä vierailustaan sonnille eli rouvan odotetaan poikivan 19.2.2015 sonnista Des Chamois Jonttu ET.

13.5.2015
Niinpäs vaan on jäänyt tänne kirjoittamatta viimeisimmät hyvät ja huonot uutiset. Hyvää oli se, että Vaavikki poiki meille niiiin odotetun tyttövasikan Jontusta, mutta huonoa se, että Vaavikin vatsankannattimet (taivotevö mitkä ne onkaan) repsahtivat noin viikko poikimisen jälkeen. Vatsa siis alkoi roikkua ikävästi utaretta alempana ja samalla etukiinnitys antoi periksi. Vaavikki oli erittäin terhakkaan oloinen yleisvoinniltaan, ruokahalu erinomainen ja maitoakin tuli karsinahoidosta huolimatta, mutta kävely oli kieltämättä melko varovaista ja sen näköistä, että riippuva vatsa oli hieman arka. Eihän tuossa tilanteessa ollut kuin yksi oikea ratkaisu ja niinpä raskain mielin jouduimme ilmoittamaan teuraaksi tämän todella suuren (sananmukaisesti!) lehmäpersoonan. Näitä kuvia katsellessa tulee ikävä Vaavikkia.