JOUKOLAN VANILLAMILK-AF-GP83 s. 15.1.2006
takakorkeus 143 cm
Vanillamilk pikkuhiehona
isä: Karamilk
emä: Joukolan Ringa-AF-G79
emänisä: Wandringeye
Vanillamilk ensikkona elokuussa 2008.
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
16.01.2008 6863 - 4,20 - 3,42 L (Hector) Syntyi kuolleena
23.12.2008 8460 - 4,01 - 3,44 L (Romeo) Joukolan Aniliini
15.12.2009 L (Ideostar) Joukolan Enjoy
Vanillamilkin kohdalla eka poikiminen meni onnettomasti. Hieho päätti poikia hieman etuajassa makuuosastoon ilman, että kukaan asiaa huomasi. Iltasella sitten löytyi kuollut lehmävasikka kalvopussin sisältä. Päälle päin näytti siltä, että vasikka oli kuollut tukehtuessaan kalvoihin, mutta mistä näistä koskaan tietää. Joka tapauksessa harmitti riittävästi.
Vanillamilk-reppanalla ei ole utaretta juuri nimeksikään ja se näyttää siltä, ettei ollut itsekään valmistautunut ollenkaan poikimiseen. Onneksi Vanillamilk on kiltti lypsettävä ja käsiteltävä, joten päästään edes kuivaharjoittelemaan lypsyä.

27.1.2008
Vanillamilk on sittenkin ruvennut lypsämään "jotain". Puolitoista viikkoa poikimisesta ja nyt ollaan jo lähellä 20 kg päivätuotosta. Jospa tästä kuitenkin tulisi lehmä - edes kissankuppisellainen.

6.4.2008
Vanillamilk sai odotuksiin nähden vähän alakanttiin olevan luokitustuloksen AF-G73. Tai siis hiehoaikojen odotuksiin nähden. Kyllähän nyt poikimisen jälkeen oli selvästi havaittavissa Vanillamilkin puutteet: utareen kehittymättömyys sekä muutenkin keskeneräinen rakenne. Positiivista oli se, että Yves arveli Vanillamilkin nostavan myöhemmin luokitustaan kunhan se vanhenee, koska mikään osa-alue ei sillä ole pahemmin vialla. Lantiosta tuli peräti 80 pistettä, utarepisteitä laski liian korkealla oleva utare, jonka muoto 7. Luuston laatu oli erinomainen 7, mutta takajalat liian suorat. Angularityakin löytyi 5:n edestä, mutta rinta kapea ja rungon syvyyttä olisi saanut olla enemmän. Tässä todellakin on kehittymisen varaa. Maitomäärät eivät myöskään päätä huimaa, mutta tavallaan ovat poikimahetken odotuksiin nähden paremmat: paras koelypsy 24,9 kg. Kaikin puolin symppis eläin, joten kyllä tämän kehittymistä on pakko jaksaa odottaa. Kunhan vaan saadaan tiineeksi, siinä tosin epäilyttää Karamilkin tuoma huono hedelmällisyys.

15.4.2008
Hienostihan se Vanillamilk tiinehtyi ja tarkoituksella vielä yritettiin saada nopeasti kantavaksi, jotta päästäisiin nopeasti - toivottavasti paremmalle - toiselle tuotoskaudelle. Eli yksi siemennys tarvittiin ja nyt Vanillamilkin odotetaan poikivan Romeosta 14.12.2008. Toivotaan, että pitää tiineytensä normaalisti.

2.9.2008
Elly kuvasi myös Vanillamilkin elokuussa ja loppujen lopuksi ihan hyvä kuva siitä saatiin, vaikka Vanillamilk ei todellakaan ollut yhteistyöhaluinen. Jostakin syystä se pullikoi ketjuriimua vastaan oikein antaumuksella. Taisi olla tasan viimeinen "virallinen" potrettikuva tästä lehmästä...

24.10.2008
Vanillamilk nosti melkoisesti luokitustaan lokakuun kierroksella ja on nyt AF-GP80! Vanillamilk ei ole kovin kummoisesti herunut, mutta on onneksi pitänyt maitomääränsä tasaisena. Eka tuotoskausi jää vajaaksi ja numeroiltaan siksikin heikonpuoleiseksi, koska lehmän poikiminen aikaistuu hieman yli kuukaudella, mutta päästäänpähän nopeammin odottamaan sitä toisen lypsykauden tuotosparannusta (jollainen olisi syytä tulla).

23.1.2009
Hienosti meni Vanillamilkin toinen poikiminen ja saimme vielä lehmävasikan Romeosta. Vanillamilk on innostunut lypsämään oikein mukavasti, päivälypsyt 40 kg tuntumassa. Utare on kyllä ensikkoajoista suurentunut, mutta näyttää silti hyvältä.

16.7.2009
Myös Vanillamilk nosti luokitustulostaan kesäkuun kierroksella ja on nyt AF-GP83. Kehityssuunta on aivan oikeanlainen.

Todettu kantavaksi Ideostarista ja odotetaan poikivan 7.12.2009.

27.1.2010
Vanillamilk ehti poikia hoitopaikassa kolmannen kerran vähän ennen kotiinpaluutaan. Oli mukavaa saada tekstari, jossa kerrottiin ideostarilaisen lehmävasikan syntymästä. Sekä äiti että tytär ovat kotiutuneet hyvin uuteen navettaan ja Vanillamilk on lähtenyt aika mukavasti lypsämään - parhaina päivinä reippaasti päälle neljänkympin tahtia. Utare näyttää jonkin verran takaraskaalta, mutta onneksi maavaraa on vielä.


Vanillamilk 3 kertaa poikineena.
3.4.2010
Vanillamilkin kanssa kävi tosi huonosti. Ensin vasen etuneljännes sai niin pahan polkeman, että jätettiin umpeen ja juuri kun näytti siltä, että lehmä heruu takaisin entisiin lukemiin ja etunen alkaa nätisti surkastua, Vanillamilk sai vielä astetta pahemman polkeman vasempaan takaneljännekseen. Tämä oli hyvä osoitus taas kerran siitä miksi kiimaiset lehmät on otettava välittömästi pois muiden joukosta - vedinpolkemien riski kasvaa muuten liian suureksi. Eipä tietenkään joka kerta polkemia tule, mutta joka kerta kun polkema sitten on tullut, on porukassa ollut joku kiimahöyryissä hyppivä. Joka tapauksessa Vanillamilkin lypsäminen oli hankalaa, sillä tukkoon mennyt neljännes kipeytyi ja lypsyllä piti alkaa käyttää potkurautaa. Eipä tätä viitsitty kauaa harrastaa, kun tehtiin päätös lehmän poistosta. Vanillamilk lähti siis teuraaksi 23.3.2010. Harmittaa.
Parhaaksi koelypsyksi kolmannen poikimisen jälkeen jäi 46,3 kg helmikuun mitassa.