MAPLEBURN YOLIETTE-AF-G77 s. 3.9.2007
takakorkeus 145 cm
isä: BBB Kellogg
emä: Jonholm Francine EX
emänisä: Cornelius
Yoliette ensikkona huhtikuussa 2010.
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
31.01.2010 7777 - 4,29 - 3,61 S (BB C Valentin ET) syntyi kuolleena
Yolietten poikiminen meni hieman pieleen, sillä sonnivasikka syntyi suurinpiirtein samaa matkaa jälkeisten kanssa ja sehän siitä seurasi, että vasikka kuoli synnytyksen aikana. Yoliette itse on onneksi terhakasta tyttöä ja toipunut nopeasti poikimisesta. Etukäteen jännitin minkälainen mahtaa olla BBB:n jättämä luonne, mutta tästä ei kyllä lehmä viilipytymmäksi voi tulla. Eka klippaus meni yhtä rauhallisissa merkeissä kuin ekat lypsytkin. Utare on nätin mallinen ja toivomme kovasti tästä kehittyvän edes osittain suurenmoisen emänsä kaltaisen yksilön. Koitetaan saada jossain vaiheessa kuva tänne sivulle.

15.4.2010
Yolietten eka luokitustulos oli G77, mutta Yves oli varma, että lehmä tästä vielä petraa. Hiehosta asti näkyvissä ollut "weak crops" on ajan mittaan korjaantunut selvästi, mutta tuli siitä silti maininta luokituslomakkeelle. Yoliette on lypsänyt odotuksia paremmin ja on myös luonteeltaan kiltti, vaikka potkurautaa käytetäänkin vielä. Ainoa tosi iso harmin aihe on se, että Yoliette on jäänyt koukkuun oksitosiiniin ja joka lypsykerta on pistettävä vajaa 1 ml, muuten se ei anna kaikkea maitoa. Nyt on kaikki mahdolliset peukut ja varpaat pystyssä, että tästä inhottavasta piikitystouhusta päästäisiin kunhan lehmä joskus saadaan uudestaan kantavaksi. Yolietten koelypsyt ovat olleet 30,0 - 31,3 kg ja näissä samoissa mennään edelleen tasaisesti.

13.10.2010
Loppukesän kovat helteet tekivät melkoisesti harmia lehmien utareterveydelle etenkin siinä vaiheessa, kun sää jatkui lämpimänä, mutta ilma alkoi olla kosteampaa. Useammalle lehmälle tuli utaretulehdus ja ainakin kaikille niille, joilla oli pienikin nirhauma tai jokin muu ulkoinen vamma utareessa. Ja niinpähän vain Yoliettekin liittyi potilaitten joukkoon ja arvelen, että oikea takaneljännes on pysyvästi menetetty, ellei sitten koko lehmän tuotoskyky, sen verran rankka pyogenes/clebsiellatulehdus OT:een iski. Yolietten yleiskunto on kohentunut, mutta toinen puoli utareesta on edelleen turvoksissa ja turvotus on levinnyt myös takajalkojen kinnerniveliin. Ei niissä kyllä niveltulehdusta näyttäisi olevan, mutta nestekertymää kuitenkin. Yoliette on todettu kantavaksi Obliquesta ja odotetaan poikivan 11.3.2011, joten mielellään tämän lehmän pitäisi edes poikimiseen asti, jos vain vasikka pysyy sisällä. Yoliette on lypsänyt ihan mukavasti ja tuotosta on jo koossa 245 pv:ltä 7118 kg, mutta viimeisin koelypsy oli tulehduksen jäljiltä vain 12 kg, joten eipä tuohon taida paljoa enää kertyä. Että osaa ketuttaa!

29.12.2010
Yoliette oli pakko laittaa jo joulukuun alussa umpeen, sillä maidot loppuivat lähes kokonaan. Utare on edelleen kamalan näköinen, tosin toiselta puolelta ihan pieni ja korkealla, mutta oikea takaneljännes on suuri ja kova pallo, joka tekee utareen ihan toispuoleiseksi. On kyllä aika ihmeellistä, että Yoliette on pitänyt tiineytensä ja jaloistakin on turvotus hävinnyt. Odotamme silti kyllä aika jännittyneinä selviääkö lehmä umpikaudesta vai pukkaako vasikan ulos etuajassa vai peräti heittääkö henkensä. Ensimmäinen tuotoskausi olisi ollut tosi hyvä ilman tulehdusta, sillä koelypsyt olivat 6 ekalta kuukaudelta kaikki 30 kg paikkeilla, mutta sitten tuli romahdus ja kolme viimeistä mittaa olivat vain 12,0 - 12,0 - 7,9 kg. Pitääköhän tästä vielä lähteä uudestaan shoppailemaan alkioita Mapleburnista...