JOUKOLAN LYDIA s. 9.6.2014
isä: R-E-W Seaver ET
emä: Nikkilän Amalia
emänisä: Kildare Darude ET
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
25.05.2016 9673 - 3,43 - 3,33 S (High Octane) syntyi kuolleena
26.07.2017 12921 - 3,74 - 3,43 S (Ullimulli)
25.08.2018 13071 - 3,65 - 3,49 S (Impression)
29.5.2015
Lydialla oli hieman huono aloitus lypsäjän uralle, sillä sen ensimmäinen vasikka syntyi kuolleena ja tietysti siihen päälle jäivät vielä jälkeisetkin. Lydia on ihme kyllä ollut ihan pirteänä koko ajan ja oppinut nopeasti lypsyrutiinit. Hieman jännityksellä odotimme minkälainen mahtaa Lydian lypsettävyys olla, sillä sen emä Nikkilän Amalia on selvästi hitaan puolella eikä Lydian isä Seaverkaan jätä kovin hyvää lypsettävyyttä. Tällä kertaa kuitenkin kävi niin, että tytär on äitiään huomattavasti nopealypsyisempi, joten eihän tässä ole mitään hätää, vaan taidettiin saada tosi kiva käyttölehmä karjaan. Lydia on muuten 75 % holstein, sillä N.Amalia on 50 % ayrshire/holstein, joten maitoahan tästä sopii odottaa...

18.4.2017
Lydialle on käynyt parikin ihmeellistä juttua. Ensin siltä pullahti vedinkanava ulos yhtenä kauniina päivänä. Siis vetimen päähän oli ilmestynyt aamu- ja iltalypsyn välillä kuiva, musta, noin sentin pituinen ohut tappi, joka ei tuntunut irtoavan kevyellä vetämisellä ja se jätettiinkin paikalleen. Maitoa ei tullut pisaraakaan vetimestä, ei heti eikä koskaan tuon episodin jälkeenkään. "Tappi" kuvattiin ja kuvan perusteella eläinlääkäri päätteli, että vedinkanavahan siinä. Tappi kuivui viikossa ja tipahti aikanaan pois, utareneljännes umpeutui ilman isompia harmeja ja Lydia jatkoi elämäänsä kolmipyttyisenä. No, ei tässä vielä kaikki. Päätettiin siirtää Lydiaan alkio, kun kiimakierrot olivat olleet niin ihanteelliset, mutta olipa alkiosemmarin ilme näkemisen arvoinen, kun hän ensimmäistä kertaa kopeloi Lydian. Kohdun toinen puoli oli ihan puumainen ja suuri eikä kuulemma koskaan ennen vastaavaa ollut tullut eteen. No eipä laitettu alkiota, mutta näytettiin myöhemmin Lydiaa eläinlääkärille ja häneltä tuli tyly tuomio: ei tule ikinä tiineeksi, kohtu on vioittunut. Lydia jatkoi kuitenkin innokkaasti kiimojaan kolmen viikon välein ja kuinka ollakaan tuli ajatus, että jospa piruuttamme kokeilisimme, jos tärppäisi, kun sentään "toinen puoli kohdusta oli ok". Kyllähän me tässä vaiheessa sentään tsekkasimme lehmän etukäteen ja ihmeitten ihme, kohtu tuntuikin nyt normaalilta. Ei muuta kuin Ullimullin siemenet sisään ja naps, tiineeksi tuli. Seuraavalla eläinlääkärin käynnillä tarkastutettiin Lydia taas ja oli siellä tiineys ultrankin mukaan sekä kohtu täysin normaali. Liekö kyseessä poikimisen yhteydessä tullut vaurio, joka oli omia aikojaan korjaantunut.
Tätä kirjoitettaessa Lydian pitäisi olla edelleen tiine, mutta poikiminen hieman siirtyy. Lydian odotetaan poikivan 17.7.2017 Ullimullista.

2.9.2017
Lydia poiki onnistuneesti aikamoisen sonnimötikän Ullimullista ja on tuon toimituksen jälkeen lähtenyt lypsämään tosi kivasti. Kaksi ekaa koelypsyä ovat olleet 38,8 - 47,5 kg ja tästä on vielä heruttu. Aika ihmeeltä tuntuu, että Lydia on edelleen karjassa, kun muistaa eläinlääkärin tuomion viime kaudella. No, joskus näitä ihmeitä tapahtuu ja niistä pitää iloita!

16.10.2018
Eipä tänne ole turhia kirjoiteltu viimeisen vuoden aikana, mutta Lydia nyt vaan on nykyisin sellainen melko huomaamaton puurtaja. Kolmannen poikimisen jälkeen on maitoa taas alkanut tulla hienosti, koelypsyt tähän mennessä 46,5 - 60,8 - 57,7 kg eikä soluja. Lydia olisi aika hieno lehmä, jos se vain olisi nelipyttyinen, mutta onneksi tuotokseen ei tuo blind quarter näytä vaikuttavan. Katsotaan sitten joudutaanko tiineyden eteen tekemään mitään extraa, toivottavasti ei.

25.5.2019
Lydian lypsykausi on mennyt tasaisesti ja lehmä on pysynyt terveenä. Viime mitan jälkeen lypsykautta on koossa 267 pv ja reipas 12 tn, hyvä! Tiineyttämiseen vaadittiin kolme siemennystä ja nyt Lydian odotetaan poikivan 24.10.2019 Atomar-Redistä. Pikkasen taas poikiminen siirtyy, mutta ei haittaa.