JOUKOLAN TI-AMO-AF-G76 s. 8.12.2004
isä: Lancelot
emä: Joukolan Raana-AF-GP80
emänisä: Lynch
Ti-Amo ensikkona,
takakorkeus 146 cm
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
25.02.2007 9546 - 3,90 - 3,58 L (Modest) Joukolan Yopas
23.04.2008 L (Modest) Joukolan Amado-Mio
Ti-Amo oli hiehona mahdottoman arka ja tykkäsi lisäksi potkia klipatessa. Odotukset eivät ainakaan luonteen osalta olleet kovin korkealla, mutta tämän ensikon kohdalla olemme saaneet yllättyä iloisesti: lypsyhommat ovat sujuneet mainiosti heti ekasta kerrasta lähtien eikä potkurautaa ole tarvittu ollenkaan. Uskaltauduin jopa klippauspuuhiin kun lypsy vaikutti niin helpolta, eikä tällä kertaa Ti-Amon jalka noussut kertaakaan. Maitonsa Ti-Amo antaa nopeasti, kuten mustat yleensäkin, toivotaan että utareterveys pysyisi hyvänä. Hienoa, että saatiin taas yksi Modestilainen lehmävasikka lisää.

Ensimmäinen koelypsy 34,7 kg.

23.9.2007
Ti-Amoa ei ole onnistuttu saamaan tiineeksi vielä tähän mennessä. Sen kiimat ovat kovin huomaamattomia ja ehkäpä kiimantarkkailu on jotenkin pettänyt. Pari kertaa on siemennetty, mutta vaikka sen jälkeen on ollut hiljaista, ei lehmä ole ultrauksessa ollut kuitenkaan tiine. Mikään hirmuinen maitotykki Ti-Amo ei ole, sitä samaa reilua 30 kg tulee tasaisesti. Kunhan nyt vielä saataisiin tiineeksi.

29.12.2007
Juuri kun Ti-Amon tiinehtymisen kanssa alkoi iskeä epätoivo ja päätettiin laittaa sille vielä viimeiset hoidot, saatiinkin yllättäen kuulla lehmän olevan jo pitkälle tiine. Ti-Amo oli siemennetty heinäkuussa, mutta kun luultiin tyhjäksi, sille laitettiin prid syyskuussa. Ja ihmeteltiin kun ei tule kiimaan. No syy kiimattomuuteen tosiaan selvisi ja nyt Ti-Amon odotetaan poikivan 25.4.2008 Modestista. Hienoa!!!

10.5.2008
Ti-Amo yllätti tekemällä Yopakselle täyssiskon, upea juttu! Ja ihan oli hiuskarvan varassa, ettei lehmää laitettu mahona teuraaksi. Ti-Amo on ollut poikimisen jälkeen hyvässä kunnossa ja toivotaan, että lypsykaudesta tulee onnistunut.

2.7.2008
Huonostipa kävi Ti-Amolle. Se nimittäin sai niin ankaran utaretulehduksen, että kaikki maidot lähtivät kerrasta. Koska ylimääräisiä lehmiä oli sen verran monta, niin tehtiin pikapäätös laittaa lehmä teuraaksi ilman hoitamista. Päätöksen teosta kesti reilun tunnin, kun lehmä oli jo autokyydissä kohti Paimiota.