JOUKOLAN UNDULA s. 11.7.2005
isä: Titanic
emä: Kurhilan Suella-AF-G74
emänisä: Lounge
Arvio AF-luokitus G70, kommentit: kehittymätön etuosa, huonohko utare
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
13.10.2007 S (Buckeye)
Undulalla oli tosi helppo poikiminen, mikä kai olikin periaatteessa luvassa kun vasikka oli Buckeyestä. Titanic näyttäisi olevan lupausten mukainen sonni, sillä Undulan utare on erittäin hyvin kiinnittynyt, lehmä on hyväluonteinen ja heruminen on lähtenyt hyvin käyntiin. Turhan nopealypsyiseltä Undula tosin vaikuttaa mitä en pidä utareterveyden kannalta oikein hyvänä. Kohtuus kaikessa.

27.1.2008
Undula joutui todelliseen syöksykierteeseen marraskuun lopussa tehdyn sorkanleikkuun jälkeen. Siihen asti lehmä oli kävellyt reippaana ja terveenä muiden joukossa, mutta heti hoidon jälkeen Undula alkoi aristaa takajalkojaan kovasti. Sorkanleikkaaja tuli uudestaan ja löysi märkäpesäkkeen toisesta sorkasta ja samalla laitettiin sorkkakenkä. Nyt olivat sorkat jo niin lyhyet, että ne tulivat kengästä huolimatta entistä kipeämmiksi ja lehmä oli pidettävä sairaskarsinassa. Pikkuhiljaa vaiva vain paheni ja Undula alkoi nousta niin omituisella tavalla pystyyn, että takasorkkien kärjet kuluivat lähes puhki ja niistä tihkui verta kävellessä. Lopulta ei auttanut muu kuin ottaa sorkanleikkaaja vielä kerran ja nyt laitettiin molempiin takajalkoihin uudet kengät (edellinen oli lähtenyt melkein heti pois). Karsinaan laitettiin samalla paksun kuivikekerroksen alle kumimatot ja lehmä vielä päästää kiinni, ettei se päässyt ylösnoustessaan könyämään ympäri karsinaa. Nämä konstit ihme kyllä auttoivat ja jo viikon kuluttua Undula oli aivan muuttunut eläin, poissa oli kärsivä ilme ja liikkuminenkin näytti normaalilta. Vielä hetki pidettiin sitä karsinassa ja sen jälkeen se päästettiin takaisin muiden lehmien joukkoon. Pari ekaa päivää Undula pyrki takaisin karsinaansa täysihoitoon, mutta sitten se tajusi, että ruoka on haettava itse kioskista ja ketjupöydästä. Aika uskomatonta, että se nyt on kunnossa. Vähällä oli, ettei Undulaa lopetettu sorkkien ollessa pahimmillaan. Nyt ei kyllä tarvittaisi mitään uusia takapakkeja, esim. tiinehtymisen tai utareterveyden suhteen. Ensimmäistäkään kiimaa ei ole vielä nähty, mutta kuntoutukoon nyt rauhassa. Maitoa tulee sellaiset 35 kg päivässä mikä on kyllä melkoinen pudotus ennen sorkkarumbaa olleesta tasosta.

Takakorkeus 147 cm.

30.6.2008
Undulaa ei ole vieläkään siemennetty, sillä sen kiimat ovat täysin näkymättömiä. Eläinlääkärin mielestä mitään vikaa ei löydy, mutta kiimoja ei saada silmin havaittaviksi PG:llä tai Pridillä, molemmat on kokeiltu. No, eihän tässä mitään hätää ole, Undula on jotenkin vain parantunut lypsykauden edetessä. Se lypsää edelleen hyvin ja on kaikin puolin kuntoutuneen, terveen ja tyytyväisen oloinen, joten kyllä se vielä jossain vaiheessa päästään siementämään.

Undula kesäkuussa 2008
26.8.2008
Elokuun mittalypsyyn mennessä Undulalla oli tuotosta kasassa 293 rpv:ltä 10138 - 3,83 - 3,15 ja solut 75. Tilasonni Valentin ET astui Undulan heinäkuun lopulla ja peukut pystyyn, että jäi tiineeksi.

Undula myytiin eloon 12.8.2008.