GUDDEBY IMPULS BRITA s. 20.1.2006
isä: Q Impuls
emä: 537 Brita

emänisä: Öda Rinde
Brita elokuussa 2008 tiineenä hiehona
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
13.10.2008 8137 - 4,77 - 4,04 L (Saber) Joukolan Abreu
29.09.2009 9123 - 5,08 - 4,07 S (Forest)
30.12.2010 7851 - 4,34 - 4,17 L (Forest) Joukolan Heartbeat
09.01.2012 S (Forest)
Brita on ostettu Ruotsista puolivuotiaana vasikkana. Kuljetus Suomeen oli koitua Britalle kohtalokkaaksi, sillä Ruotsissa oli eläimet lastattu kaikki kymmenkunta irrallaan kuljetusautoon ja kun porukassa sattui olemaan pari kiimahuuruista isoa hiehoa, olivat ne hyppineet autossa toistensa päälle ja pikkuinen Brita oli jäänyt jalkoihin. Lisäksi eläinten juotto heinäkuun helteillä oli laiminlyöty. Koko tuontiporukka oli naatissa kunnossa, kun kuormaa purettiin määränpäässä ja Brita kaikkein heikoimpana. Eläinlääkäri joutui sitä nesteyttämään ennenkuin se jaksoi nousta jaloilleen. Britalta oli murtunut pari kylkiluuta ja lisäksi sillä oli joitakin muita kolhuja ja pieniä haavoja. Nopeasti niin Brita kuin muutkin onneksi toipuivat kuljetuksesta eikä Britan kanssa ole sen jälkeen ollut mitään ongelmia. Päinvastoin, siitä on ollut meille ja monelle muulle paljon enemmän iloa kuin etukäteen arvattiinkaan. Brita on osoittautunut erittäin helpoksi käsiteltäväksi ja siksi se on ollut suosittu junnueläin, jota on lainattu muillekin. Brita on myös ollut K-18-leirin harjoitusklipattavana sekä esiintymässä Maalaispirssi -tapahtumassa Paraisilla. Eikä tässä vielä kaikki, sillä Brita teki jonkinlaisen suomenennätyksen jerseyden kohdalla antamalla hiehona tehdyssä toisessa alkionhuuhtelussaan ennätysmäiset 14 alkiota! Eikä ensimmäinenkään huuhtelu ollut mikään nollatulos. Alkioiden suuri määrä on kyllä aiheuttanut pientä etukäteisjännitystä odotellessa Britan poikimista.

Brita päätti sitten poikia lähes näytöstyyliin juuri sillä hetkellä kun meillä luokitettiin eläimiä. Brita ähisi poikimakarsinassa ja lyhyelle käytävälle otetut luokitusta odottavat lehmät seurasivat kiinnostuneina karsinan aidan yli poikimisen edistymistä. Piti sitten keskeyttää hetkeksi luokittaminen, jotta päästiin avustamaan Britaa. Syntynyt vasikka oli tosin niin pikkuruinen, että olisi varmasti tullut itselläänkin ulos. Riemu oli suuri kun nähtiin, että uusi tulokas oli lehmävasikka! Poikimisensa jälkeen Brita on ollut erinomaisessa kunnossa, jos ei oteta lukuun melkoista pöhötystä mahan alla. Brita on myös alkanut lypsää ihan käsittämättömän paljon - lähes joka lypsykerta hieman enemmän kuin edellisellä kerralla. Kun päästiin 29 kg:oon olin jo ihan tohkeissani, mutta eilinen 25.10. maitomäärä oli jo peräti 34,4 kg!!! Siis vain 12 pv poikimisesta. Huh, kuinka mahtaa utare kestää. Onneksi turvotus näyttää hieman jo vähenevän, mutta ei tässä vielä voi ihan huolettomana olla. Kirjoitetaan jatkoa, kunhan tiedetään enemmän.

5.1.2009
Kovasti on Brita jaksanut lypsää pienestä koostaan huolimatta. Sen koelypsyt ovat tähän mennessä olleet 35,9 - 37,3 - 33,4 kg. Korkeimmat päivälypsyt kävivät 38 kg paremmalla puolella ja siinä vaiheessa kyllä alkoi hirvittää. Ihmeen hyväkuntoisena - noh, hieman hoikistuneena kylläkin - Brita on pysynyt. Ilmeisesti se on ahkera syömäri. Yhden kerran on lehmä jo siemennettykin ja nyt toivotaan, että saataisiin helposti tiineeksi huolimatta korkeasta herumisesta. Yritin ottaa Britasta jonkinlaista kuvaa kotisivuille ja tuo alla oleva on ainoa, jonka tohdin näytille laittaa. Lehmässä ei ole suinkaan vikaa, joka estäisi kuvan julkaisemisen, vaan nyt pakkasilla navetan makuuosasto ei ole ihan parhaassa esittelykunnossa. On tässäkin kuvassa kyllä tavaraa näytillä tarpeeksi, mutta pakko jo jokin kuva on kotisivuille saada. Höyry nousee lehmien välistä, kun kuvaushetkellä sattui heinäliiterin päätyovi olemaan avoinna... Vaihdetaan kuva joskus tulevaisuudessa parempaan.

23.1.2009
Brita yllätti kaikki tulemalla tuosta edellä mainitusta yhdestä ainoasta siemennyksestä kantavaksi, Britan odotetaan poikivan Forest Glen Judes Jasonista 23.9.2009.
Brita ulkoilemassa ja huhuilemassa ulkotarhan sonnille.
Takakorkeus 129 cm.
20.10.2009
Brita poiki hoitopaikassaan toisen kerran ja teki valitettavasti sonnin. Mitään muuta erityistä ei Britasta ole kuulunut, joten ilmeisesti kaikki on hyvin. Ensimmäinen 305 pv tuotos oli parempi kuin jerseyltä osasi odottaakaan, yli 8000 kg:n meni että heilahti.
Brita 2 kertaa poikineena huhtikuussa 2010.
23.7.2010
Brita on lypsänyt aika kivasti myös toisen lypsykautensa. Heinäkuun mittalypsyn jälkeen on maitoa kertynyt 275 pv:ltä jo 8407 kg. Britan kohdalla onnistuin ensimmäistä kertaa saamaan lehmän kantavaksi seksatusta siemenestä, joten nyt Britan odotellaan poikivan seksatusta Forestista 1.1.2011.

4.9.2011
Britan päivitykset laahaavat näköjään kovasti jäljessä. Sitten viime kirjoituksen Brita on ehtinyt jo poikia kolmannen kerran ja nyt seksatulla siemenellä saatiin lehmävasikka! Heartbeat on kivan näköinen ja näyttää korkea-jalkaiselta, joten toivomme sille hieman enemmän korkeutta kuin mitä emällään on. Brita on lypsänyt edelleen hyvin ja elokuun mittalypsyyn mennessä sillä on tuotosta koossa 228 rpv:ltä 6759 - 4,47 - 4,10 ja keskisolut vain 95 (toim.huom. tämä on jerseylle alhainen lukema). Toinen tuotoskausi oli Britalla tosi hyvä yli 9 tonnia, joten on tekemistä, että samaan päästään nyt, mutta yritys on tietysti kova.
Brita on uudestaan kantava Forestista, tällä kertaa tavallisesta, ja odotetaan poikivan 27.12.2011.

6.8.2012
Britan kolmas lypsykausi katkesi ikävästi syyskauden utaretulehdusbuumin seurauksena. Brita sai yhteen neljännekseen niin ankaran (clebsiella?) tulehduksen, että maidot hävisivät aika totaalisesti. Lehmä piti laittaa etuajassa umpeen ja ainoa toive oli, että se pitäisi vasikkansa sisällä. No näin kävi, mutta utareelle huonommin, sillä kipeä neljännes jatkoi paisumistaan ummessa ollessa ja eräänä kauniina päivänä koko neljänneksen sisus pullahti ulos. Erikoista oli, että Brita itse ei ollut moksiskaan tästä kammottavasta tilanteesta, vaan söi ja joi ja lepäsi kuten ennenkin. Lopulta utarelohko kuivahti ja tilanne rauhoittui. Britan neljäs poikiminen meni hyvin ja syntynyt sonnivasikka oli oikein pirteä tapaus. Valitettavasti ankara tulehdus oli vioittanut Britan utareesta myös viereistä neljännestä ja niinpä lehmä jäi suosiosta 2-pyttyiseksi. Tässä vaiheessa päädyimme Huittien kanssa siihen, että lähetetään Brita Huittilaan ja yritetään huuhtoa sitä vielä ennen teuraaksi laittamista. Brita on tätä kirjoitettaessa edelleen hengissä ja kiertää robolla kuin vanha tekijä ja huuhtelukin on työn alla. Ehkä vielä jonain päivänä meillä on uusia pikku-Britoja karjassamme.