JOUKOLAN HIITOLA ISK s. 3.9.2010
isä: Meteli isk
emä: Ahlmanin Aunus isk
emänisä: Suopirtin Elvis isk
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
29.01.2013 L+L (S.Ennätys isk) Joukolan Kannas isk ja Joukolan Kunnas isk
31.3.2013
Hiitola on Aunuksen ensimmäinen ja ainoa tytär, joka karjaamme jäi. No ei hätää, eivät isk-eläimet näin vähiin jää, sillä Hiitolapa pyöräytti somat tyttökaksoset meille! Kyllä voivat vasikat olla suloisia pienenä! Kannas ja Kunnas osoittautuivat heti alusta lähtien reippaiksi ja emon tissit löytyivät helposti ja hapanjuottoryhmässäkin ne pärjäsivät mainiosti isompiensa joukossa.

Hiitola on mukava lehmä. Se on tosi rauhallinen ja itse asiassa ainoa kerta, jolloin se on järjestänyt ylimääräistä ohjelmaa lypsyasemalla, tapahtui tasan ensimmäisellä lypsykerralla. Ymmärtämättömät ihmiset eivät käsittäneet, että Hiitola antaa ihan suosiolla lypsää, vaan laittoivat tiukan potkuraudan tuoreen äidin kauhuksi. No siitäpä Hiitola riemastui ja onnistui ryömimään rautoineen kahden edessä olevan lehmän mahan alta, kunnes juuttui kolmantena olevan jättikokoisen Ninan Ulsterin mahan alle. Vaati pientä järjestelyä, että Hiitola saatiin kunnialla pois asemalta. Tämän jälkeen lypsyhommelit ovat sujuneet ilman mitään vaikeuksia eikä rautaa ole tarvittu kertaakaan. Ikävä kyllä Hiitola sai oikeaan takaneljännekseen tulehduksen aika alkulypsykaudesta, mutta se saatiin onneksi hoidettua muuten kuntoon, mutta neljännes jäi selvästi pienemmäksi. Hiitolan paras koelypsy on 17,7 kg ja vähän sellainen tunne on, ettei tästä juuri enää heruta, mutta onhan sitä tässäkin isk-ensikolle.

25.4.2013
Mahtaakohan meillä olla manakementtiongelmia, sillä menetimme Hiitolan tapaturman seurauksena. Se oli eläinlääkärin arvion mukaan reväyttänyt jotain takapäästään eikä päässyt ylös omin avuin. Kaikki hoidot ja nostelut kokeiltiin, mutta jos lehmän takapää on kuin halvaantunut, on aika kaivaa pulttipyssy esiin. Hiitolasta oli ikävä luopua, mutta onneksi siitä jäi meille nuo terhakkaat tyttöset Kannas ja Kunnas!