JOUKOLAN YÖKASTE s. 24.11.2007
isä: Kuortin Taateli
emä: Säpinä
emänisä: Mäen Koitto
Poikimiset ja 305 pv tuotokset:
11.02.2010 L (Raven) Palmyra B.Hillary ET
Yökaste kantoi amerikkalaista Palmyran alkiota, suvultaan Palmyra Jerry Bethany x Raven. Poikiminen meni yllättävän liukkaasti, vaikka etukäteen pelkäsin että mitenkähän mahtaa miniriikkinen Yökaste selviytyä urakasta. Luonto oli onneksi järjestänyt asian niin, että myös Hillary oli aika pientä kaliiberia maailmaan tullessaan. Vasikka on lähtenyt hyvään kasvuun ja Yökaste on toipunut ripeästi poikimisestaan. Yökasteen lypsäminen onkin sitten ollut melkoisen haasteellista, sillä ikinä ei ole vastaan vielä tullut niin pieniä ja ohuita vetimiä, mitä tällä lehmällä on! Tuon kokoisia sanotaan ayrshirella lisävetimiksi. Ei voi kuin olla kiitollinen siitä, että Yökaste on poikkeuksellisen säyseä suomenkarjan edustajaksi ja malttaa seisoa hipihiljaa koko lypsyn ajan. Maitoa tulee 10 pv poikimisesta sellainen 15 kg päivässä, joten onhan tässä vielä herumisen varaa.

15.4.2010
Näköjään sitä suomenkarjalainenkin voi kehittyä edukseen rakenteellisesti. Yökasteen ohuet vetimet ovat paksuuntuneet hieman (!) ja kone pysyy nätisti kiinni utareessa. Yökasteen koelypsyt ovat olleet 15,4 - 17,6 kg ja näihin ollaan kohtalaisen tyytyväisiä huomioiden lehmän ja utareen koko. Maidonvirtaus on yksi karjamme nopeimpia ja lehmän luonne edelleen mitä parhain.

23.7.2010
Yökaste on melkoisen tavis mitä maitomääriin tulee. Onneksi lehmä on mitä toimivin ja kun tiinehtyikin nopeasti, niin saa jatkaa uraansa meillä. Yökasteen odotetaan poikivan Pesosen Reetestä 28.1.2011.